Március 16-án, pénteken folytatódnak a „Tisztességes Szlovákiáért“ elnevezésű tüntetések. Annak ellenére, hogy a koalíciós pártok úgy vélekednek, hogy teljesítették több tízezer tüntető kérését, az elhunyt Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová hozzátartozói továbbra sem elégedettek.

 

Ugyanazok maradnak hatalom

 

„Szeretnék a történések kívül maradni, de ez a tragikomédia nem engedi meg! Fuj, rosszul vagyok tőle! Beadják a felmondásaikat, aztán pénzzel és hatalommal tovább irányítanak!

 

– írja a közösségi oldalán Ján Kuciak testvére, Jozef.

 hirdetes_300x300  

 

 „Ne hagyjuk, hogy manipuláljanak bennünket! Miért nem akar az ellenzék sem hivatalnoki kormányt?! Addig ne álljunk meg, amíg nem fejezik be a rendszeres átverésünket. Ezzel a színházzal csupán időt szeretnének nyerni a bizonyítékok eltakarítására“

 

– írja tovább a bejegyzésében.

 

Bár Jozef Kuciak a tüntetéseket illetően eddig tartózkodó volt, a jelenlegi politikai helyzet megváltoztatta a véleményét:

 

„Az események alakulása egyértelműen befolyásolt. Főként azok a lépések, amelyeket a politikusok tesznek, és amelyek sehová sem vezetnek. Illetve vezetnek, csak nem előre, hanem körbe-körbe, hogy időt szerezzenek. Az a csere, amelynél világos, hogy ugyanazoknak a kezében marad a hatalom, akiknél eddig is volt, nem vezet semerre. Igazság csak egy van“.

 

Jozef Kuciakhoz hasonlóan reagált a testvére, Mária is.

 

 „Mindazoknak, akik írtak nekünk és részvétet kívántak, egy hatalmas Köszönömöt szeretnék mondani. Janko és Martinka esélyt adott nekünk arra, hogy megváltoztassuk ezt az országot, ezért kérek mindenkit, hogy éljen ezzel a lehetőséggel. A könnyelműség semmin sem változtat. A jelenlegi kormány lehet, hogy valamit megváltoztat, de nem a jó irányba. Ha mi ezt nem tesszük meg, akkor senki más.“

 

Nem elég, hogy potyognak a fejek

 

A tüntetésekre Martina Kušnírová hozzátartozói is készülnek. A többségük minden bizonnyal az eperjesi tüntetésen vesz részt. Martina Kušnírová édesanyja, Zlatica valószínűleg a kassai tüntetésre megy. A részletekről még tárgyal a szervezőkkel.

 

 „A gyerekekért teszem. Két ártatlan életet áldoztak fel az igazságért“

 

– mondja Kušnírová azzal kapcsolatban, hogy miért vesz részt a tüntetéseken.

 

„Arra, ami most a politikában zajlik – a kölcsönösen lemondó politikusok – nem tekintek úgy, mint elégtételre. Az egyetlen, amit szeretnék az az, hogy elfogják a gyilkost. Itt nem elég az, hogy potyognak a fejek, hiszen minden jóval mélyebben gyökerezik“

 

– kommentálta.

 

 „Minden áldott nap lejátszódik bennem az, hogy miképpen is ölhették meg őket és mit mondhattak nekik“

 

– zárta Zlatica Kušnírová.

 

Talpon az ország! Pénteken még nagyobb tüntetések lehetnek. A szervezők új választásokat követelnek

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Nový Čas

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!