Hét évnyi börtönbüntetés fenyegeti Ladislav Bašternákot. Amennyiben a többi ügye is kivizsgálásra kerül, akár 12 évet is rács mögött tölthet.

 

Ladislav Bašternák vállalkozót minimum hét évnyi börtönbüntetés, valamint további büntetőeljárások fenyegetik a kétes ügyletei miatt. Minden bizonnyal az államnak kifizetett 1,7 millió euróját sem látja viszont – tájékoztatott a Denník N, majd hozzátette, hogy a Bonapartéval kapcsolatos elbírálás még nincsen készen, az eset kapcsán pedig nyomozóváltás is történt.

 

A Denník N szerint a Speciális Ügyészi Hivatal vádemelése Ladislav Bašternák ellen csupán a kezdet lehet a vállalkozó további ügyeinek kivizsgálásában. Az eset már a bíróságon van, a vállalkozót pedig minimum hét évnyi börtönbüntetés fenyegeti.

 

 hirdetes_300x300  

Az ügyeinek további kivizsgálása után akár 12 évet is kaphat. Bašternák a tevékeny megbánás intézményével 1,7 millió eurót fizetett ki a trencséni adóhivatalnak, amit már sosem fog viszont látni.

 

A Denník N információi szerint, ha Bašternákot a bíróság fel is menti, az adóhivatal akkor is megtartja a pénzét, mondván, hogy a vállalkozó így fizetette ki az adótartozását, ugyanis Bašternáknak és a cégeinek mintegy három millió eurós tartozása van.

 

Denník N

Nyitókép: Topky

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!