Csütörtök reggel 9.00 órakor megnyíltak a nyilvánosság előtt az Elnöki Palota kapui. A belépésre váró emberek üdvözlésére Andrej Kiska államfő érkezett, aki beszélgetésbe is elegyedett velük.

 

A látogatók között többségében alapiskolás tanulók voltak a pedagógusaikkal, de idősebb diákok, valamint egyéni látogatók is érkeztek, akiknek az eső sem vette el a kedvüket attól, hogy belülről megismerkedjenek az Elnöki Palotával.

 

Én azért jöttem, mert meg szerettem volna nézni az Elnöki Palotát, hogy hogyan működnek itt a dolgok, és azt, hogy miként néz ki belülről” – mondta az egyik fiatalabb látogató.

 

 hirdetes_300x300  

A barátnőjével együtt nagyon tetszett nekik az az előadás, melyet a Csillagok háborúja és A Karib-tenger kalózai dallamára az elnöki díszőrség adott elő besztercebányai katonazenekarral együtt.

 

https://www.youtube.com/watch?v=HQtWkmIuLDQ

Az érdeklődőket történelmi tárlatvezetéssel, díszőrség-váltással, katonazenével és különböző folklór egyesületek fellépésével várják a mai nyílt napon.

 

Az idei rendezvény újdonsága a Fehér Éjszaka csapatának fényinstallációja lesz. Az Elnöki Palota kaputi 17 órakor zárják be a látogatók előtt.

 

Teraz.sk

Nyitókép: TASR/Martin Baumann

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!