Kedd éjjel a csallóközi gazdák is elindulnak Pozsonyba, hogy ott felhívják a figyelmet a mezőgazdaságban uralkodó áldatlan állapotokra. Mivel Gabriela Matečná (SNS) mezőgazdasági miniszter, és az államvezetés folyamatosan figyelmen kívül hagyja a gazdák kéréseit és láthatóan nem a mezőgazdászoknak is megfelelő megoldáson dolgoznak, így az ország egész területéről összegyűlnek traktorjaikkal, hogy a fővárosban tüntessenek.

 

A csallóközi tüntetéseket is szervező Élő Vidék Gazda Platform a mai nap folyamán folyamatosan tájékoztatja a tüntetésbe bekapcsolódókat az aktuális helyzetről és a szervezési információkról. A Körkép.sk is nyomon követi az eseményeket, és az éjféli, nagymegyeri gyülekezőnél is ott leszünk.

 

Frissítve!

 

 hirdetes_300x300  

Ma Brüsszelben az Európai Parlament Petíciós Bizottságának, konkrétan Cecilia Wikström svéd elnöknek és Csáky Pál (MKP) alelnöknek az Élő Vidék Gazda Platform nevében Molnár Zsolt és Pikáli Róbert leadta a szlovákiai gazdák petícióját, melyben leírták a problémáikat és az Unió támogatását kérték a szlovák agrárium halasztást nem tűrő kérdéseinek megoldására.

 

Fotó: Élő Vidék Gazda Platform – Farmárska platforma Živý vidiek/Facebook

 

Fotó: Élő Vidék Gazda Platform – Farmárska platforma Živý vidiek/Facebook

 

Élő Vidék Gazda Platform: Tegye ki mindenki a traktorjára a település nevét ahonnan érkezik, mutassuk meg magunkat!

 

Cikkünk a nap folyamán folyamatosan frissül

 

Körkép.sk

Nyitókép: Élő Vidék Gazda Platform – Farmárska platforma Živý vidiek/Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!