Szabadlábon védekezhet Marián Kočner vállalkozó és a Makríza televízió egykori igazgatója, Pavol Rusko. A besztercebányai Specializált Büntetőbíróság döntése alapján a váltóhamisítás ügyében megvádolt Kočner és Rusko nem került előzetes letartóztatásba.

 

„A bíróság nem látta okát az előzetes letartóztatásnak, ezért mindkét vádlottat szabadon engedte azzal, hogy az ügyben a Legfelsőbb Bíróság fog dönteni június 28-án, 14.00 órakor“

 

– tájékoztatott Pavol Rusko jogi képviselője, Marek Para.

 

Fotó: TASR

 

 hirdetes_300x300  
Fotó: TASR

 

A bíróság szombati döntéséhez egyik vádlott sem kívánta hozzászólni, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze azonban fellebbezett az ítélet ellen.

 

„A Specializált Büntetőbíróság bírója mindkét vádlott esetében megállapította a bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját, viszont nem tapasztalt olyan tényezőket, melyek indokolták volna a vádlottak vizsgálati fogságba helyezését“

 

– tájékoztatta a TASR-t Katarína Kudjáková, a Specializált Büntetőbíróság szóvivője.

 

A tárgyalás szombaton 14.00 órakor kezdődött, az ítélet pedig csak az esti órákban született meg. A vádlottakat bilincsben hozta a rendőrség a tárgyalásra.

 

Fotó: TASR/Lenka Krošláková

 

Fotó: TASR/Lenka Krošláková

 

 

A NAKA szerdán vette őrizetbe Marián Kočner vállalkozót a Markíza televízióval kapcsolatos váltók ügyében. Csütörtökön a Markíza egykori igazgatóját, Pavol Ruskót is őrizetbe vették. A váltóügy idén májusban robbant ki, miután Marián Kočner elkezdte behajtani a televízió által egykor aláírt váltókat – összesen 43 millió eurór értékbe. A váltókat 2000-ben Pavol Rusko, a Markíza akkori igazgatója írta alá. A Markíza ügyvédei szerint a váltók vagy hamisak, vagy Rusko szándékosan játszott össze Kočnerrel, így feljelentést tettek.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Nový Čas

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!