Frissítve: 15.09 Bugár Béla ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megkezdte az államfőjelölti kampányt. A polgároktól ennek támogatására eddig 34 ezer aláírást sikerült összegyűjtenie, az aláírásgyűjtést a későbbiekben online folytatja.

 

Bugár Béla a sajtótájékoztatón. Kép: reprofoto (live stream)

 

Bugár: Ez az ország felnőtt

 

Bugár szerint Szlovákia megérett arra, hogy magyar államfője legyen.

 hirdetes_300x300  

 

„Magyar jelöltnek is esélye lehet és bízok abban, hogy az én leszek. Ez is az ország karakteréről tanúskodhat“

 

– fogalmazott. Egyúttal jelezte, hogy a hétvégén Füleken már országjárásba kezdett.

 

Bán. Kép: Bugár Béla fb-oldala

 

Bugár Béla elmondta, hogy fontos, hogy az országnak tapasztalt államfője legyen, aki jobb és baloldalra egyformán nyitott, aki képes a problémák megoldására és nem növeli a feszültséget.

 

„Hozzájárulhatok ahhoz, hogy ez a feszültség csökkenjen, és a társadalom megnyugodjon. Bennem mindenki megtalálhatja azt, amit keres. Megmutatom, hogyan lehet kompromisszumokat elérni“

 

– tette hozzá.

 

Saját esélyeivel kapcsolatban elmondta, hogy azok nagyok, és képes lehet arra, hogy a második fordulóba jusson. Mindezt azzal indokolta, hogy sok a jelölt, így a szavazatok meg fognak osztódni. Ezzel lényegében azt is elárulta, hogy nem számít arra, hogy a magyarok több magyar jelöltre szavaznának.

 

Bugár – Menyhárt egyezség?

 

Mivel a szavazatok megoszlásának veszélyét önmagára nézve előnynek tartotta, Bugár így lényegében a sorok között azt is kimondta, hogy azzal számol, hogy az MKP többszöri nyilvános és egyértelmű ígérete ellenére végül mégsem állít saját jelöltet, így Bugár lehet az egyedüli magyar jelölt.

 

Bugár szavai arra utalhatnak, hogy valamiféle háttéregyezség lehet az MKP és a Most-Híd elnöke között arra vonatkozóan, hogy az MKP, mely elvileg szombati kongresszusán jelenti be saját államfőjelöltjét (a párt belső köreiből származó utolsó információk még Menyhárt Józsefről beszéltek), végül mégsem állít saját köztársaságielnök-jelöltet.

 

„Két jelölt még gondolkodik“

 

– utalhatott az MKP jelöltjére.

 

Mit akar elérni az MKP az államfőválasztáson?

 

Kampánya finanszírozásával kapcsolatban elmondta, hogy kedden transzparens számlát nyit, melyre saját maga, kollégái, valamit pártja száll be anyagiakkal.

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: Bugár Béla Facebook-oldala

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!