Nyitókép: David Ištok/Aktuality.sk

 

A parlament elfogadta a 2019-es költségvetést, amely az ország történetében először kiegyensúlyozott, vagyis nem költ többet, mint amennyi bevételt produkál. Az előirányzott költségvetési hiányt tehát – amennyiben a tervezetet be is tartják a jövő évben – zéró lesz.

 

Peter Pellegrini (Smer) kormányfő elmondta, hogy a költségvetés elfogadás egyértelműen pozitív üzenet külföld irányába, hogy Szlovákia megbízható gazdasági partner, aki teljesíti házi feladatát, és pozitív üzenet befelé is, amely jelzi, hogy a kormánykoalíciónak a „lakosság jóléte az elsődleges”.

 

Andrej Danko (SNS) házelnök elmondása szerint az új költségvetéssel minden miniszter elégedett lehet. Megemlítette, hogy az SNS vezette védelmi minisztérium folytathatja a katonaság reformját és növelheti a katonák fizetését. Hangsúlyozta az elmúlt napok eseményei ellenére a „koalíció stabil”.

 hirdetes_300x300  

 

Robert Fico szerint a költségvetés elfogadása pontosan mutatja, milyen állapotban van a kormánykoalíció, és nem kételkedik abban, hogy a tervezetben kitűzött célok teljesülni fognak. Kiemelte, hogy szerinte „ennek az országnak jól megy a sora”, újra elismételte, hogy Szlovákia történelmi szintű jó mutatókat produkál – ez 25 év távlatában értendő. Felszólította a sajtó jelenlévő munkatársait, hogy feleslegesen ne tegyenek fel kérdéseket az esetleges előrehozott választásokkal kapcsolatban.

 

Bugár Béla hangsúlyozta, hogy a Most-Híd büszke rá, hogy részt vehetett Szlovákia első kiegyensúlyozott költségvetésének megtervezésében és elfogadásában. Hangsúlyozta, hogy a költsgévetés által minden miniszter bizotsítva érezheti saját prioritásait.

 

Peter Kažimír több részletet is elárult. Ám a jelenlévő sajtó munkatársait érdekelte volna az is, hogyan értékelik a kormánypártok elnökei, hogy a Marián Kočner széfjében, egy USB-kulcson a rendőrség megtalálta Gorilla-ügy hanganyagát.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!