Rémi Heitz párizsi ügyész terrorizmusnak minősítette a tegnapi strasbourgi támadást, miután szemtanúk szerint „Allahu Akbar” felkiáltással támadott a 29 éves elkövető.

 

Chérif C.-t, akit a több halálos áldozatot is követelő támadás elkövetőjeként azonosítottak, továbbra is keresik, két testvérét, akik közül legalább egyiküket iszlamista radikalizáció gyanújával tartották nyilván, őrizetbe vették.

 

Denisa Saková szlovák belügyminiszter a strasbourgi eseményekre reagálva a sajtónak elmondta, hogy a szlovákiai városokban a karácsonyi vásárok környékén, vagy más tömegrendezvények közelében fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani. A belügyminiszter szerint ez megelőző intézkedés.

 

 hirdetes_300x300  

„Minden városban növeltük a járőrök számát, speciálisan Pozsonyba néhány tíz rendőrt hívtunk be más megyei városokból, hogy segítsenek biztosítani a helyszíneket”

 

mondta Saková újságírói kérdésre szerdán. A belügyminiszter azt is kiemelte, hogy sok rendőr civil ruhában lesz jelen a rendezvényeken, majd hozzátette, hogy ha támadás veszélyéről kapnának információkat, abban az esetben segítséget kérnének a védelmi minisztériumtól.

 

Dennikn.sk, aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!