Nyitókép: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

 

A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze néhány napja adott ki letartóztatási parancsot a Bonul tulajdonosának fia ellen, Norbert Bödör azonban még azelőtt jelentkezett a rendőrségen, hogy elmehettek volna érte a NAKA-sok.

 

A hírről a Denník N szlovák napilap internetes kiadásában számoltak be, akik szerint Bödör hajlandó együttműködni a bűnüldöző szervekkel.

 

Nem hivatalos információk szerint Bödört Ján Kuciak és jegyese meggyilkolása kapcsán hallgatják ki. Norbert Bödör még azelőtt tudomást szerzett arról, hogy ki akarják hallgatni, hogy a NAKA megjelent volna ajtajában. A rendőröket és az ügyészséget is meglepte, hogy Bödör még a rendőri intézkedés előtt jelentkezett a rendőrségen – megegyeztek vele, hogy kihallgatják és nem tartják fogva.

 hirdetes_300x300  

 

Bödör neve azért merült fel a Kuciak-gyilkosság kapcsán, mert a rendőrség arra utaló nyomokat talált, hogy valamilyen módon ő is kivette részét több szlovákiai újságíró megfigyelésében.

 

Szintén a Denník N által közölt információk szerint az újságírók megfigyelését Marian Kočner rendelte meg körülbelül egy évvel ezelőtt az egykori SIS-es főnöknél, Peter Tóthnál. Ő nem hivatalos információk szerint mint „titkos tanú” együttműködik a rendőrséggel.

 

Bödör elismerte, hogy önszántából ment a rendőrségre

 

Bödör a Denník N-nek elismerte, hogy önszántából ment el a rendőrségre, azonban cáfolja, hogy a nyomozócsoporttól kapott volna híreket arról, hogy le akarják kapcsolni. Saját elmondása szerint kész együttműködni a rendőrséggel, ugyanakkor cáfolta, hogy bármit is tudna a gyilkosságról, vagy újságírók megfigyeléséről.

 

Bödör egyébként rokonságban áll a korábbi rendőrfőkapitánnyal, Tibor Gašparral, a tulajdonában lévő Bonul SBS-cég pedig a Fico-kormány idején több lukratív megbízást is kapott a közszférában. Erre korábban pont Ján Kuciak hívta fel a figyelmet oknyomozó cikkeiben.

 

Milan Lučanský jelenlegi rendőrfőnök szerint az ő feladata a nyomozócsapatok biztosítása, azonban a nyomozásokról nincsenek konkrét információi. Az, hogy Bödör tudhatott arról, hogy a NAKA be akarja vinni kihallgatni, saját bevallása szerint csalódással tölti el, mivel ez azt jelenti, hogy „kiszöknek ilyen alapvető információk annak ellénre, hogy a nyomozócsoportban fogadtak el intézkedéseket”, melyek épp az információk kiszivárgásának meggátolását voltak hivatottak biztosítani.

 

dennikn.sk

Megosztás:
Címkék: Bödör Bonul Főoldal

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!