Az alsó-zempléni kanyarójárvánnyal összefüggésben már 11 esetben igazolták, hogy valóban kanyarós megbetegedésről van szó. További 13 esetben még laboratóriumi vizsgálatra kerül sor – informálta a TASR-t Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

 

Račková elmondása szerint 22 kanyarógyanús megbetegedést diagnosztizáltak a nagymihályi járásbeli Deregnyőn (Drahňov), egyet-egyet pedig a szobránci járásbeli Alsóbaskócon (Baškovce), valamint Őrmezőben (Strážske). „Összesen 21 beteg szorult kórházi ellátásra, de komoly komplikációk egyiküknél sem fordultak elő.“

 

A legtöbb megbetegedés (12) a 15 és 19 év közöttiek korosztályában fordult elő, az 1 és 14 év közötti gyerekek közül heten betegedtek meg, a többi beteg pedig 20 és 44 év közötti felnőtt. Ami a nagymihályi kórház egészségügyi dolgozóit illeti, a helyzet továbbra is változatlan, ami azt jelenti, hogy továbbra is az a két egészségügyi nővér kanyarós, akik a nagymihályi kórház infektológiai osztályán dolgoztak, s fertőződtek meg.

 

 hirdetes_300x300  

A kanyarójárvánnyal összefüggésben hétfőig 102 gyereket oltottak be Deregnyő községben, ám az oltások továbbra is folytatódnak. Račková elmondása szerint a beoltottak pontos számát egyelőre nem tudni.

 

Az Alsó-Zemplénben felbukkanó kanyarót Nagy-Britanniából hurcolták be Szlovákiába – derült ki a Közegészségügyi Hivatal múlt heti tájékoztatásából.

 

Teraz.sk

Nyitókép: www.thinkstockphotos.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!