Már túl van az operáción az illegális határátlépés után a szlovák-magyar határ közelében, Nagymegyernél vasárnap éjjel meglőtt 26 éves szíriai migráns. A nőt a mentő látta el, a dunaszerdahelyi kórházban azóta meg is operálták, erősítette meg a TASR-nek a kórház szóvívője.

 

“Már túl van az operáción, állapota stabil. Az orvosok kivették a golyót a hátából“

 

– tájékoztatott Tomáš Kráľ szóvívő.

 

Összesen három migráns kapott kórházi ellátást

 hirdetes_300x300  

 

Az illetőt veselövéssel szállították a  dunaszerdahelyi kórházba vasárnapról mára virradó éjjel. A szóvívő elmondása szerint rajta kívül két további migránst is el kellett látni. Mindketten ki voltak száradva. Őket ezt követően kiengedték.

 

A többi migráns a medvei menekülttáborban van. Az autók sofőrjeit a rendőrség valószínűleg letartóztatta. A lövöldözés után a vámhivatal munkatársai átadták az esetet és az utasokat a rendőrségnek. Maga a rendőrség még nem adott tájékoztatást az esetről.

 

A rendőrök a helyszínen éjjel összesen 11 migránst tartóztattak fel, akik szintén a medvei befogadó táborba kerültek. A migránsokat vasárnap éjjel fél egy körül vették észre közúti ellenőrzés során Medvénél.

 

Körülbelül fél egy körül négy gépjármű érkezett a magyar határ felől. A gépkocsik egymás után haladtak, mintegy 10 kilométeren keresztül. Nagymegyer előtt a járőr feltartóztatta őket. Az egyik autó sofőrje azonban nem engedelmeskedett a felszólításnak a figyelmeztető lövések leadása után sem. A kocsi csak a kerék kilövése után állt meg,”

 

– írta a Pénzügyőrség szóvívője, Patrícia Macíková.

 

Veszélyeztették a hatóság embereit

 

Az autó ezt megelőzően egy hirtelen manőverrel megpróbált elmenekülni, miközben veszélyeztette a vámhivatal munkatársait. Az egyik utas közben megsebesült.

 

DenníkN/Körkép.sk

 

Nyitókép: svetzdravia.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!