Az idei nyár tekintetében a legkedveltebb utazási célpontnak – az utazási irodák révén – a szlovákok körében Görögország bizonyult.

 

Színvonalas helyeken üdültek a szlovákok

 

Nagy érdeklődésnek örvendett Bulgária és Spanyolország is, sőt, az olyan egzotikus utazási célpontok iránt is megnőtt az érdeklődés, mint a Zöld-foki Köztársaság vagy a Maldív-szigetek –derül ki az Invia utazási iroda adataiból.

 

 hirdetes_300x300  

Az utazási iroda információiból azt is megtudhatjuk, hogy a szlovák turisták az étkezés terén leginkább az all inclusive típusút részesítik előnyben, a közlekedés szempontjából a légit választják, míg a szállások terén a legtöbben a négycsillagos szállodákra voksoltak.

 

A három- és négycsillagos szállodák taroltak

 

A légi közlekedést a turistáknak mintegy 80 százaléka választotta, míg az autóbusszal való utazás iránt volt a legkevesebb az érdeklődés, csupán 5 százalék. A nyaralók 17 százaléka pedig úgy döntött, hogy a saját gépjárművével indult útnak.

 

A kirándulók leggyakrabban négycsillagos hotelekben szálltak meg, ez az utazási iroda összkeresletének 38 százalékát tette ki. A háromcsillagos szállodákat a turisták 32 százaléka, míg az ötcsillagosakat 17 százalékuk választotta.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: dreamatico.com

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!