A prágai nyomozók egy 31 éves férfi ügyét vizsgálják, aki elmondásuk szerint az elmúlt 12 évben mentálisan sérültnek tettette magát. Ennek köszönhetően egy sor jogosulatlan szociális támogatásra tett szert, összesen mintegy 50 ezer eurónak megfelelő cseh korona értékben.

 

A férfinak nemcsak az orvosokat sikerült félrevezetnie, de az állami hivatalok munkatársait is. Meggyőzte őket arról, hogy mentálisan sérült, retardált, viselkedési problémái vannak, az IQ-ja pedig alig 35.

 

„Ezen kívül oligofréniát és imbeciliát is sikerült diagnosztizáltatnia magának, kedvezőtlen előrejelzéssel, mely állandó kezelést igényel. Ennek köszönhetően rokkantsági nyugdíjra és több különböző szociális támogatásra volt jogosult havi több száz euró összegben. 2018-ban például csak a nyugdíja 9000 cseh koronát (mintegy 350 euró) tett ki,”

 

jelentette a rendőrség szóvivője.

 hirdetes_300x300  

 

Később aztán, ahogy felbátorodott, más szociális támogatások iránt is benyújtotta keresetét, melyeknek köszönhetően az évek során összesen mintegy 50 ezer eurónak megfelelő cseh koronával károsította meg az államot.

 

ČTK/Körkép.sk

Nyitókép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!