Diego Maradona komolyan készül arra a jótékonysági mérkőzésre, amelyet Ferenc pápa felhívására fognak játszani október 12-én a római Olimpiai Stadionban.

 

„Keményen edzek. Szeretnék a lehető legjobban felkészülni a békéért rendezendő meccsre. A pápa felhívott, én pedig ott leszek”

 

– mondta az 55 éves argentin focilegenda a Facebookon közzétett videóban.

 

Entrenando para el Partido por la Paz

Partido por la Paz, a beneficio de las víctimas del terremoto en Italia.Partita per la Pace, in beneficenza per le vittime del terremoto in Italia.Match for Peace, to benefit people affected by the earthquake in Italy.

Gepostet von Diego Maradona am Dienstag, 13. September 2016

 

 hirdetes_300x300  

A mérkőzés bevételét a közép-olaszországi földrengés károsultjainak fogják felajánlani

 

„Boldog vagyok, hogy tehetek valamit az olasz emberekért, akiktől oly sokat kaptam és akik a Napoli-korszakom óta szeretnek”

 

– tette hozzá az 1986-ban világbajnok argentin válogatott csapatkapitánya.

 

Ferenc pápa komoly befolyással bír Maradonára

Maradona most már nyugodtan visszatérhet Olaszországba, de nem volt ez mindig így. A Napoli-korszaknak ugyanis nem csak az olasz emberek szeretetét köszönhette, hanem egy 36 millió eurós adócsalási vádat is. 2006-os látogatásakor például két, egyenként tízezer euró értékű karórát koboztak el tőle adósságtörlesztés gyanánt. Az olasz hatóságok végül 2013-ban felmentették az argentin ikont, aki mindvégig tagadta a csalást.

 

A szintén argentin Ferenc pápa komoly befolyással bír Maradonára. Csaknem harminc év után például nemrég elismerte elsőszülött fiát, miután a katolikus egyházfő egy tavalyi audiencián felszólította erre.

 

 

Forrás: m4sport

Nyitókép: hotbirthdays.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!