Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétközben edzőváltás történt a DAC kispadján, így Nagyszombatba már az erdélyi származású László Csaba kísérte a dunaszerdahelyi csapatot.

 

A szezonban ez volt a második összecsapás, a júliusi első meccs a házigazdák 2:1-es győzelmével zárult. Ekkor mintegy 400 DAC szurkoló bíztatta a csapatot, ám a mostani derbin jóval kevesebben, alig 30-an kísérték el őket. Ennek oka, hogy az YBS DAC Fanklub a Zsolna elleni csúfos, 6:0-ás vereség után felszólította a szurkolókat, hogy legalább egy meccs erejéig ne támogassák jelenlétükkel a DAC gárdáját.

 

László Csaba a pálya mellől irányítja a csapatot, forrás: fcdac.sk
László Csaba a pálya mellől irányítja a csapatot, forrás: fcdac.sk

 

A Spartak háza táján is hasonló gondok merülhettek fel – a hazai szurkolók többsége is távolmaradt a mérkőzéstől, így viszonylag kevés néző előtt játszott a két csapat.

 hirdetes_300x300  

 

Kezdőcsapatok:

dac_kezdo
Forrás: fcdac.sk

 

Az első húsz percben visszafogott játék folyt mindkét oldalon. Ezt követően a DAC némileg összeszedte magát, támadóbb szellemű játékba kezdett, aminek a 25. percben majdnem gól lett az eredménye. A kihagyott helyzet hamarosan megbosszulta magát, a 30. percben ugyanis a Spartak megszerezte a vezetést Robert Ndip Tambe találatával.

 

A gól után, ha lehet, még jobban visszavett a játékból a Spartak, többnyire álmos passzolgatásból állt a mérkőzés.

 

forrás: fcdac.sk
forrás: fcdac.sk

 

A második félidőben már pörgősebben játszottak a csapatok, több helyzetet is sikerült kialakítania a DAC játékosainak, ám az egyenlítő gól elmaradt.

 

A végeredmény tehát FC Spartak Nagyszombat – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 1:0.

 

A mérkőzés mérlege:

Forrás: fcdac.sk
Forrás: fcdac.sk

 

Annyi biztos, hogy ezen a meccsen a DAC megérdemelte volna legalább az 1 pontot, ám azt is hozzá kell tennünk, hogy a Spartak sem hozta a legjobb formáját. Legközelebb egy hét múlva lesz lehetőség pontszerzésre, amikor a dunaszerdahelyiek Miavára utaznak.

 

A Fortuna liga 13. fordulójának eredményei, forrás: fcdac.sk
A Fortuna liga 13. fordulójának eredményei, forrás: fcdac.sk

 

Forrás: fcdac.sk
Forrás: fcdac.sk

 

Körkép.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!