Michael Skibbe, a görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint két azonos képességű csapat találkozik kedden este a Groupama Arénában, ahol a magyarok ellenfelei lesznek a Nemzetek Ligája második fordulójában.

 

frissítve 20:17-kor

 

A német szakember hétfő este a mérkőzés helyszínén tartott sajtótájékoztatón hozzátette, szükségük lenne a három pontra, de a legfontosabb, hogy ne szenvedjenek vereséget. Kiemelte, a csoportban viszonylag kiegyenlítettek az erőviszonyok, ezért nagyon szoros meccsre számít.

 

 hirdetes_300x300  

A görögök az észtek 1-0-ás legyőzésével kezdték az új sorozatot, Michael Skibbe szerint a finnek otthonában 1-0-ás vereséget szenvedett magyar válogatott nagyobb játékerőt képvisel, mint szombati riválisuk.

 

Michael Skibbe, forrás: nemzetisport.hu

 

Az észtek elleni összecsapáson megsérült Konsztantinosz Mitrogluról szólva azt mondta, a bokájára kapott egy rúgást a támadó, de egyelőre úgy tűnik, nincs akadálya annak, hogy pályára lépjen.

 

A csapatkapitány Vaszileosz Toroszidisz arról beszélt, nem igazán lepte meg a magyarok finnországi veresége, ugyanis a mai futballban minden idegenbeli mérkőzés nagyon nehéz. Hozzátette, ezért is lesz nehéz dolguk kedden, ráadásul a magyarok számára élet-halál kérdés a győzelem.

 

Az MTI érdeklődésére hozzátette, természetesen elemezték már a magyar válogatottat, de nem szeretné elárulni, mely pontjain sebezhető Marco Rossi együttese.

 

Az Olimpiakosz futballistája elmondta, jó csapattal találkoznak majd kedden, a gárda gerincét továbbra is a 2016-os Európa-bajnokságon nyolcaddöntős együttes adja.

 

Toroszidisz sajnálatosnak nevezte, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg az összecsapást, hiszen ők maguk is „forró hangulatú” mérkőzésekhez vannak szokva hazájukban.

 

Rossi három helyen változtatna

 

Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón elmondta, három helyen tervez változtatni a kezdőcsapaton a finnek elleni meccshez képest.

 

„Amikor elvállaltam a feladatot, valamiért azt gondoltam, hogy esetleg néhányuk nem lesz elég motivált. Tévedtem. Mindenki teljes mellszélességgel odateszi magát, motivált, ugyanakkor nagy a nyomás a csapaton. Mindig többet akarnak, de a legutolsó meccs rosszul sült el. Mennünk kell tovább felemelt fejjel, pozitívan a jövőre koncentrálva, aminek meg lesz az eredménye.”

 

Az olasz tréner elárulta: a taktikán nem fog változtatni, ugyanakkor a görögök elleni kezdőcsapat 3 helyen is módosul.

 

„A keret formában van, de akiket kicsit fáradtabbnak láttam, azokat lecserélem a görögök ellen. Amit kértem a csapattól, azt alapvetően megvalósította. Három-négy hibánk volt Finnországban, melyeknek súlyos következményei lettek, az egyikből gól lett. A statisztika jól mutatja, hogy nem voltunk alárendelt szerepben, és bár ezek a számot nem mindig az igazságot tükrözik, van miből építkeznünk.”

 

Rossit arról is kérdezték: teher-e az a csapat számára, hogy az elmúlt 3 hazai mérkőzésén egyaránt vereséget szenvedett?

 

„Én soha nem keresem az alibit, a felelősséget mindig magamra vállalom, ahogy a finnek elleni vereséget is. Rajtam ez az egy meccs van, a fiúkon viszont több, emiatt nyilván nagyobb a nyomás rajtuk.”

 

A válogatott középpályása, Kovács István szerint a csapatnak mindenben javulnia kell, ugyanakkor voltak a finnek ellen tudatos játékelemeik is.

 

„Mint az a nagy helyzet, aminél én adtam a passzt, hét közben begyakorolt figura volt. A védekezésben kell a legtöbbet fejlődnünk, de nem félünk a görögöktől, ha nézők nélkül is, de hazai pályán játszunk, győzelemre.”

 

A Nemzeti Sport felvetette a játékosnak: egyetért-e a csapatkapitánnyal, Szalai Ádámmal abban, hogy nem voltak elég bátrak a finnek ellen?

 

„Igen, így van. De ennek egészséges bátorságnak kell lennie. A gólnál például felesleges rizikót vállaltam, ez a fajta bátorság nem hiányzik a csapatnak. Az én játékomhoz viszont ez hozzá tartozik, így tudom jó labdákkal megjátszani a srácokat. De ehhez több ember kell, még a védők is tudnak bátor játékot mutatni, segítve a csapat teljesítményét. Ebből kell sokkal több, de ehhez siker is kell, úgy könnyebb jó teljesítményt nyújtani.”

 

A Groupama Arénában 20.45-kor kezdődő összecsapást zárt kapuk mögött rendezik az Európai Labdarúgó Szövetség büntetése nyomán, amelyet még a románok elleni 2015-ös Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt szabott ki.

 

MTI, nemzetisport.hu

Nyitókép: m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!