A kenyai Nemzeti Olimpiai Bizottság (NOCK) három tagját pénteken letartóztatták, mivel súlyos visszaéléseket követtek el a rájuk bízott kenyai olimpiai csapat rovására Rióban.

 

Egy neve elhallgatását kérő rendőrtiszt az AP hírügynökségnek megerősítette, hogy a NOCK főtitkárát, Francis K. Pault Nairobiban letartóztatták a hatóságok. A NOCK vezetőjét, Stephen Arap Soi-t és helyettesét, James Chacha-t pedig a repülőtéren vették őrizetbe, mikor azok épp az olimpiai csapattal együtt érkeztek haza Rióból.

 

Az olimpiai csapat sportolói azért emeltek panaszt, mert rendkívül nehéz körülmények között kellett élniük Rióban, miután bezárták az olimpiai falut. A kormány feloszlatta a NOCK-ot, és a sportminiszter kijelentette, hogy a letartóztatott tisztségviselők által okozott problémák ártottak a csapat moráljának.

 

 hirdetes_300x300  

Nem csak ez vezetett azonban a letartóztatásokhoz. Az ügyben szerepet játszott egy újabb doppingbotrány, az alkalmatlan sportolók támogatása, hiányzó repülőjegyek, valamint a kenyai Atlétikai Szövetség és a NOCK közötti feszült viszony eszkalálódása. A sportolók azért is panaszkodtak, hogy valaki megdézsmálta a szponzorok által adott készleteket.

 

A problémák ellenére Kenya idén nyújtotta eddigi legjobb olimpiai szereplését, hat arany-, hat ezüst- és egy bronzéremmel.

 

AP

Nyitókép: thenational.ae

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!