Spanyolországban az elmúlt 35 évben nem volt annyi hó, mint napjainkban. A hó ráadásul a mallorcai strandokat is teljesen befedte.

 

Van olyan spanyol, aki most látott először havat

 

Spanyolország azok közé az országok közé sorolható, ahol télen is magasabbra szökik a hőmérő higanyszála, ám az elmúlt napokban gyors és hirtelen lehűlés köszöntött az országra. A spanyol médiák egyenesen „szibériai télről” beszélnek.

 

 hirdetes_300x300  

 

Az aragóniai és katalán régiókból szerdán éjjel -15 és -20 fokot jelentettek, míg Huesca tartományban fél méteres hó hullott. Némelyik spanyol, főként a ország délkeleti részeiben, életében először most lát havat, ugyanis az elmúlt tíz évben ebben a térségben egyáltalán nem havazott.

 

Fotó: thesun.co.uk

 

A havazás ellenére még mindig találunk olyan térségeket, ahol meleg van. Például Costa del Sol partjainál több szálloda is üzemel, sőt a Kanári-szigeteken üdülők sem panaszkodhatnak, itt 18 és 20 fokos értékeket mérnek.

 

 

A havazás nemcsak az iskolákban, de a háztartásokban is problémákat okoz, ugyanis a helyieknek nincs fűtés a lakásukban. Mindemellett a mezőgazdászoknak is van félni valójuk, ugyanis a melegkedvelő növényeik termése elfagyott. Az előrejelzés szerint Spanyolországban a lehűlés szombatig tart.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: thesun.co.uk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!