Robert Fico miniszterelnök úgy gondolja, hogy a jövőben találhatnának a külügyminisztérium hatáskörében három, állami tulajdonban lévő rezidenciát, amelyet az államfő, kormányfő és a parlament elnöke használhatna munkaügyi és lakhatási célból.

 

„Úgy gondolom, eljött az idő, hogy rendszerszerűen oldjuk meg a dolgokat. Itt van egy javaslat, hogy a jövőben a külügyminisztérium keretein belül találjunk három rezidenciát, házakat vagy lakásokat, amelyek megfelelnek a célra. Aztán a közjogi méltóság beiktatását követően kiutalnák neki, hogy használhassa a létesítményt – nyilatkozta a miniszterelnök strasbourgi sajtótájékoztatóján.

 

„Nem egy lakóházban vagy máshol található lakás bérléséről lenne szó, hanem három állami tulajdonban levő ingatlanról, amelyek az államfő, kormányfő és házelnök reprezentációs feladatainak elvégzésére szolgálnának.” – Fico  szerint ez lenne a rendszerszerű megoldás.

 

A miniszterelnök ezzel reagált azokra az ellenzéki vádakra, hogy továbbra is  Ladislav Bašternák vállalkozó  lakásában lakik. Szerinte azért nem élt az állami lakhatás lehetőségével, mert akkoriban „válság volt”. Fico úgy gondolja, hogy  reprezentációs lakással minden kormányfőnek rendelkeznie kellene, hozzátette, ő a lakását ilyen célokra is használja, a költségeket pedig saját zsebből fizeti.

 

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk
kép: tvnoviny.sk/TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!