Tegnap a hatóságok razziát tartották a magyarországi Szcientológiai Egyház Vallási Egyesület több központjában is. A Magyar Nemzet internetes kiadása szerint a rendőrség több mint 30 helyszínen tartott házkutatást, köztük a magyarországon hivatalosn egyháznak nem minősülő szervezet budapesti székházánál is.

 

Harmincméteres kordonnal zárták le székház környékét. A rendőrség a szekta tagjainak feljelentése alapján kezdett vizsgálódni, a hírek szerint többek között személyes adatokkal való visszaélés és zsarolás is terítéken van.

 

A Magyar Idők mai cikke szerint az egyik bejelentő tag elmondta a rendőrségnek, hogy belépésekor tárt karokkal fogadták a szervezetben, ottléte során pedig olyan személyes információkat osztott meg társaival, amelyeket csak legközelebbi barátai ismerhettek. Néhány évvel később úgy döntött, hogy távozik a szervezetből, és kérte személyes dokumentumainak kiadását.

 

 hirdetes_300x300  

Ezt azonban a szervezet vezetői megtagadták tőle, sőt, megfenyegették, ha szakít a szervezettel, felhasználják ellene az évek alatt összegyűjtött vele kapcsolatos kényes és személyes információkat. Végül maradt, ám ezzel a helyzetével nem volt egyedül, és végül többen is feljelentést tettek.

 

Sajtóértesülések szerint a tagokat megfigyelték, sőt, a 24.hu szerint budapesti székházban egy hazugságvizsgáló is előkerült.

 

A Magyarországon becslések szerint 4500-5500 tagot számláló szcientológiai egyházat a világ számos országában betiltották. Az egyesület legutóbb február elején került reflektorfénybe, amikor a veronai busztragédia áldozatainak hozzátartozói panaszkodtak arról, hogy megszerezték az elérhetőségeiket, és állításuk szerint zaklatják a gyászoló családokat.

 

MagyarIdok.hu, MNO.hu

Nyitókép: MTI/ Budapest, 2017. október 18. Rendőrök a Magyarországi Szcientológia Egyház budapesti, Váci úti központjánál 2017. október 18-án, ahol házkutatást tartanak a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!