„A mozgalomnak 2016 december 31-én 13 tagja volt, amelyet nyilvánosságra hoztunk az éves beszámolóban” – mondta a SITA hírügynökségnek Matúš Bystriansky pártszóvivő. Hozzátette, az OĽaNO csak abban az esetben hozza nyilvánosságra a tagok jegyzékét, ha a hagyományos politikai pártok, mint például az SNS, Smer és Most-Híd is megteszik ezt.

 

 

A mozgalmat már régóta kritizálja Andrej Danko (SNS), aki a politikai pártokról szóló törvény megváltoztatásával tenne keresztbe a pártnak, elképzelése szerint egy politikai pártnak legalább 500 taggal kellene rendelkeznie. Bystriansky megjegyezte, hogy a mozgalomhoz bárki csatlakozhat, amennyiben megfelel az OĽANO alapkritériumainak.

 

Elmondása szerint minden érdeklődő választhat, hogy szimpatizánsként, önkéntesként vagy tagként regisztrálja magát. Hozzátette, hogy jelenleg nem kell tagdíjat fizetni, a mozgalom pedig megpróbálja létrehozni megyei és járási  szervezeteit is.

 hirdetes_300x300  

 

Erre leginkább azért van szükség, mert az SNS elnöke kiépített és átlátható struktúrákkal, tömegbázissal rendelkező pártokat látna szívesen a parlamenti választásokon. Danko már egy évvel ezelőtt is megemlítette, hogy az SNS olyan javaslattal fog előállni a parlamentben, amely meghatározza majd a politikai pártok tagjainak minimális létszámát.

 

Webnoviny.sk
kép: topky.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!