Drágulni fog az elektromos áram – döntött az Árszabályozási Hivatal (ÚRSO) Ľubomír Jahnátek elnök vezetése alatt. Az átlagos drágulás 2,71 százalékos lesz.

 

Az alacsony fogyasztású háztartásoknál használt D1-es tarifánál a Nyugat-Szlovákiai Villamosművek, a Közép-szlovákiai Villamosművek és a Kelet-szlovákiai Villamosművek ügyfelei 1,37 százalékos drágulással számolhatnak. Ennek köszönhetően az átlagos háztartásoknál a havi számla 13 centtel fog emelkedni.

 

A háztartásban használatos kis teljesítményű fogyasztókra meghatározott D2-es tarifa 2,08 százalékkal fog emelkedni. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos háztartás havonta 51 centtel fog többet fizetni.

 

 hirdetes_300x300  

A végső ár természetesen attól függ, hogy a háztartásoknak milyen szolgáltatójuk van. Az elektromos energia áremelkedésére számítani lehetett, hiszen az ára a tőzsdén is rohamos emelkedésnek indult.

 

Az elektromos áram mellett a gáz is drágulni fog, átlagosan 0,33 százalékkal. A drágulás oka az, hogy négy szolgáltató áremelkedést kért. A gázpiacon annak az állami SPP-nek van szava, aki a háztartásoknak eladott gáz terén veszteséges volt, így az áremelkedést idén nem kérte.

 

Forrás: Sme.sk

Nyitókép: Thinkstock

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!