Immár a Facebook fejlesztői csapatát erősíti egy biometrikus azonosítással is foglalkozó bostoni startup. Lehet, hogy hamarosan búcsút inthetünk a jelszóalapú belépésnek? – teszi fel a kérdést a hvg.hu.

 

A biometrikus azonosítás az egyik legbiztonságosabb (adat)védelmi módszer, hiszen a számok és karakterek helyett az emberi test egyedi jellemzőit használja. Ilyen található az iPhone X-ben, és jelek szerint rövidesen a Facebook is használni kezdi, miután Zuckerbergék felvásárolták a Confirm nevű startupot, mely épp az említett területen ért el sikereket.

 

A hírek szerint azonban jóval többről lehet szó, a bostoni cég ugyanis olyan digitális megoldásokat is fejleszt, amelyek a személyazonosító okmányok vagy például a jogosítvány gyors ellenőrzésére szolgálnak.

 

 hirdetes_300x300  
Kép: hvg.hu

 

A felvásárlás tényét a közösségi oldal is megerősítette, egyúttal közölték: a cég által biztosított technológia és szakértelem nagyban hozzájárul majd a Facebook biztonságának növeléséhez. Mindez a felhasználók azonosításával állhat kapcsolatban, az oldal ugyanis néhány hónapja kezdett el arcfelismerős beléptetési funkcióval kísérletezni, ebben pedig nagy segítséget nyújthat számukra a Confirm.

 

Ugyanakkor az is elég valószínű, hogy a technológiát a Facebook a felhasználók valódi kilétének szúrópróbaszerű ellenőrzésére is használni fogja. Elképzelhető, hogy rövidesen akár a webes felületről is száműzhetik a jelszóalapú beléptetést, ami pedig a hackerek elleni küzdelem során bizonyulhat majd hatásos (és valószínűleg nehezen kivédhető) fegyvernek – zárja a HVG.

 

hvg.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!