Ma több kérdésben is egymással szembeni álláspontot képviselt a Most-Híd és a Smer. A vegyespárt egyik legújabb terve, hogy az ingatlanok előtti járdák tisztántartásának felelősségét átruházná a falvakra.

 

Ma ugyanis a járdák havazás utáni takarítása azon lakosok felelőssége, akik a járda adott szakaszánál laknak, és ha valaki megsérül, mert valaki elmulasztotta eltakarítani a havat, a sérült az illető lakost panaszolhatja be. A Most-Híd ezt a felelősséget átruházná a falura, hiszen a járdák tulajdonosa rendszerint az adott település önkormányzata.

 

A Smer nem érte egyet a felvetéssel. Michal Bagačka szerint a jelenleg állapotot érdemes fenntartani, úgy véli a Most-Híd nem számolta ki a módosítás anyagi vonzatát.

 

 hirdetes_300x300  

A másik téma, amely miatt a vegyespárt nem osztja a Smer álláspontját, az a helyi önkormányzati képviselők számának csökkentése, amelyről a kormány a múlt hónapban szavazott. A módosítás szerint kevesebb nagyság szerinti csoport lenne, egyes csoportkba eső községekben pedig kevesebb lenne a megválasztható képviselők létszáma: például ahol ma 7-12 lehet a testület nagysága, a módosítás után már csak 5-9.

 

A Most-Híd egyes képviselői szerint a Smer javaslata azért nem megfelelő, megsérti a képviselőtestületek vélemény-sokszínűségét. Ez utóbbit ugyanis hasznosnak és elvárt jelenségnek tartják.

 

A vegyespárti képviselők szerint ha spórolási szándék áll a háttérben, arra más módszereket is be lehetne vetni.

 

A kormány ma dönt az önkormányzati képviselők számának visszavágásáról

 

Érdemes figyelembe venni, hogy mindkét téma összefügg az önkormányzatokkal illetve az idén esedékes önkormányzati választásokkal.

 

SME.sk, HNonline.sk, Körkép.sk

Nyitókép: netky.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!