Tomáš Drucker lehet Szlovákia új belügyminisztere, legalábbis, ha Andrej Kiska nem húzza keresztül a Smer számításait. Drucker eddig egészségügyi miniszterként tevékenykedett, a legkevésbé látható miniszter a smeres tárcavezetők között, és a legkevésbé politikus alkat közülük. Az egészségügyi tárca élére Robert Fico nevezte ki, miután nem volt politikus, aki igényt tartott volt a minisztérium vezetésére.

 

Drucker nem tagja a Smernek.

 

Frissítve 18:54 – A Most-Híd üdvözli Drucker belügyminiszteri jelölését, a vegyespárt a helyzet megoldásának esélyét látja a döntésben. 

 

 hirdetes_300x300  

Az SNS alelnöke, Anton Hrnko szerint Drucker „jó választás” a belügyi tárca élére, mert „remek menedzser”.

 

Andrej Hrnčiar parlamenti képviselő a Most-Híd frakciójából már óvatosabban fogalmazott. Szerinte a belügyi tárcának inkább egy menedzserre van most szüksége, mint politikusra. Druckerben korábban is kételkedtek, mikor a Szlovák Postától került az egészségügyi minisztérium élére, „de megmutatta vezetői képességeit”.

 

Igor Matovič (OľaNO) ellenzéki parlamenti képviselő szerint Drucker „nem az az ember, aki vissza tudja adni a polgárok bizalmát a rendőrség irányába.

 

Milan Krajniak (Sme rodina) egyelőre nem akarja minősíteni Drucker jelölését, meg akarja várni, mit lép első hivatalban töltött napjaiban. Bár – jegyezte meg – Drucker nem az az ember, aki ismeri, ki kicsoda a minisztériumban, és ez hátrány.

 

Ľubomír Galko (SaS) parlamenti képviselő kizárt dolognak tartja, hogy Drucker képes legyen megtisztítani a rendőrséget a ktées elemektől.

 

„Az egészségügyi minisztériumot próbálkozásokkal és tévedésekkel övezve vezette, és tudnivaló róla, hogy nem volt képes Robert Ficoval ellenkezni, mikor az nyilvánosan, élőadásban lealacsonyította őt”

 

mondta.

 

Tomáš Drucker pedig a sajtńak azt nyilatkozta, azért vállalta a jelölést, hogy „biztosítsa az ország demokratikus működését”. „Úgy érzem, mindenkinek kötelessége legalább megpróbálni megoldani a kialakult helyzetet”.

 

Körkép.sk

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!