Több sajtóforrás szerint is Denisa Saková lesz a következő belügyminiszter. A jelenlegi belügyi államtitkárt Robert Kaliňák jobb kezeként tartják számon. Jelöléséről a Smer vezetősége döntött. A sajtónak több forrás is jelezte, hogy Saková kerül a 26 nap után lemondásra kényszerült Tomáš Drucker helyére.

 

Saková sem éppen makulátlan jelölt, több Kaliňákhoz kötődő botrány kapcsán is felmerült keze. A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze, Vasiľ Špirko szerint Saková feladata volt annak a közbeszerzésnek a lebonyolítása, amelyből Kaliňák és Ján Počiatek províziót vett fel. És ő is részese volt a belügyi információs rendszer (ESO) reformjában, amit rengeteg bírálat ért a szakemberek részéről.

 

Saková neve már Kaliňák távozása után felmerült, ám az országos tüntetések és a kialakult belpolitikai válság miatt nem tartották jó ötletnek jelölését.

 

 hirdetes_300x300  

Saková az első Fico-kormány alatt a belügyi tárca informatikai, védelmi és telekommuikációs részlegén dolgozott. A második Fico kormány idején (két évnyi megszakítás után) már a belügyi szolgálati hivatal vezetőjeként tért vissza a politikába. 2016-ban a Smer listáján indult képviselőnek a 29. helyen,m be is jutott, de Kaliňák felkérésére inkább az államtitkári pozíciót választotta.

 

Sme.sk

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!