Egyre többet veszít a vagyonából a Facebook alapító Mark Zuckerberg. Ennek oka a legnagyobb közösségi portál 2018 második negyedévének gazdasági mutatói.

 

A cég részvényei a New York-i tőzsde zárása után szerda késő este 20 százalékkal estek, ami 16,8 milliárd dollárral csökkentette Zuckerberg vagyonát.

 

Amennyiben a részvények értéke továbbra is ilyen zuhanórepülésben folytatódik, az amerikai tőzsde mai zárása után Zuckerberg a Bloomberg milliárdosokat tartalmazó listáján a harmadik helyről a hatodikra süllyed.

 

 hirdetes_300x300  

Zuckerberg az elmúlt időszakban elveszítette vagyona egyötödét. A milliárdosok többsége számára egy ilyen veszteség már csődöt jelentett volna. A világ milliárdosainak 87 százaléka számára ez azt is jelentené, hogy kiesnek a listáról.

 

Elemzők szerint volt olyan pillanat szerdán, amikor a Facebook értéke 151 milliárd dollárral esett vissza. Amennyiben a kiárusítás a jelenlegi ütemben folytatódik, a mai tőzsdei zárás után ez lehet minden idők legnagyobb céges vagyonvesztése egy nap alatt Amerika történetében.

 

Zuckerberg problémái akkor érkeznek, amikor a Facebook komoly bizalmi válsággal küzd a felhasználók privát adatainak kiszolgáltatása miatt. Ennek kapcsán az alapító tulajdonosnak már az amerikai kongresszus és az Európai Parlament előtt is magyarázkodnia kellett.

 

ČTK/Körkép.sk

Nyitókép: Syracuse.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!