Nyitókép: sport.sk

 

A tehetsége mellett botrányairól is elhíresült ifj. Vladimír Weiss durcás kisgyerekként otthagyná a szlovák válogatottat egészen addig, amíg Pavel Hapal a szövetségi kapitány.

 

Weiss ezt a Plus 7 dní szlovák lapnak mondta azzal, hogy majd bővebb tájékoztatást is ad. Az ügy hátterében az áll, hogy a Ján Kozákot váltó cseh edző nem adott játéklehetőséget a 29 éves játékosnak sem az Ukrajna, sem pedig a Csehország elleni Nemzetek Ligája találkozókon. Sőt, Weiss azt a nem éppen szokványos lépést is megtette, hogy miután a csehek elleni meccsen Hapal felhasználta harmadik cserelehetőségét is, a játékos felállt a kispadról és beballagott az öltözőbe. Mindez a mérkőzés 79. percében történt.

 

Hapal saját bevallása szerint észre sem vette a közjátékot, mint mondta, ő a pályán lévő játékosokkal foglalkozott csak. A szövetségi kapitány Weiss lemondásáról sem értesült még hivatalos csatornán. A Szlovák Labdarúgó Szövetség oldalán megjelent nyilatkozata szerint amíg az ifjabb Weiss nem nyilvánít vélemény hivatalos formában, addig nem is érdemes foglalkoznia vele.

 hirdetes_300x300  

 

Mégis Weiss ült a volán mögött – videó buktatja le az ismert focistát

 

Weiss egyébként tagja volt annak a hétfős társaságnak is, amely miatt végül lemondott Ján Kozák szövetségi kapitány. Kozák sajtótájékoztatóján Weiss-szel kapcsolatban nem is mondott többet, mint hogy „ő Weiss, ő ilyen”. Ahogy arról a Körképen is beszámoltunk, a társaság, melynek a DAC játékosa, Ľubomír Šatka is tagja volt, a Csehország elleni októberi vereség után egy éjszakai klubban kapcsolódott ki, holott ezt nem egyeztették a kapitánnyal, aki észrevette a játékosok kimaradását.

 

A szövetség Kozák lemondása után büntetésképp a játékosok pénzjutalmának megvonását szabták meg.

 

Körkép.sk, sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!