Nyitókép: Matej Kalina

 

A rendőrségi adatbázisban kutattak Ján Kuciak után a meggyilkolása előtt– tájékoztatott a Plus 7 dní és az Aktuality.sk. Mindez 2017 őszén történt, tehát nem sokkal azelőtt, hogy Ján Kuciakot és menyasszonyát, Martina Kušnírovát 2018 februárjában meggyilkolták nagymácsédi házukban.

 

Az Aktuality.sk információi szerint az adatbázisban Pavol Vorobjov, a Pénzügyi Hírszerző Egység igazgatója kutakodhatott. A Plus 7 dní szerint 2017 szeptemberétől éppen ő lett az elit egység vezetője, a pozíciójába pedig utasításra a NAKA akkori főnöke, Peter Hraško nevezte ki.

 

 hirdetes_300x300  

Az Aktuality.sk-nak két független forrás is megerősítette, hogy Vorobjov az üggyel kapcsolatban már vallomást tett a rendőrségen. Tanúvallomása szerint az akkori rendőrfőkapitány, Tibor Gašpar bízta meg azzal, hogy keressen rá Ján Kuciak nevére a rendőrségi adatbázisban.

 

Ismert, hogy Tibor Gašpar volt rendőrfőkapitányt rokoni szálak fűzik Miroslav Bödörhöz, a SBS Bonul tulajdonosához. Miroslav Bödör fia, Norbert volt az, akit újságírók megfigyelésével bíztak meg, és ő szállított róluk információkat Marian Kočnernek. Azt még egyelőre nem tudni, hogy az információkat a rendőrségtől vagy az ügyészségtől kapta-e.

 

Aktuality.sk/Plus 7 dní

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!