Nincs is olyan időszak még az évben, amikor ennyi tea meg kávé fogy – még ha nem is vagyunk szomjasak, akkor is jólesik valami forró. Ha már a szokásos meleg italunkat veszettül unjuk, próbáljunk ki valami újat!

 

Forró csoki

 

Az örök klasszikus, amivel a csoki iránti olthatatlan vágyunkat is kielégíthetjük. Megunni azért nem lehet, mert egyrészt függőséget okoz, másrészt annyiféleképpen variálhatjuk. Narancshéjjal, fahéjjal, kávéval, gyümölcsökkel, tejjel, mandulatejjel, étcsokival, fehér csokival, csilivel, kókusszal, rummal, naranccsal, mézzel – ráadásul otthon is el tudjuk készíteni.

 

 hirdetes_300x300  

Sült tea

 

Ha rajongunk a brit szokásokért, kipróbálhatjuk a sima teát tejjel is, de az igazi különlegesség a sült tea. A csehek régóta ismerik és tárolják befőttesüvegekben a karamellizált gyümölcsöket, amiket forró vízben a szokásos módszerrel készítenek el. Amennyiben jól van elkészítve, a sült tea mentes mindenféle hozzáadott cukortól, csupán a gyümölcsökben található ízek érvényesülnek.

 

hot-ginger-tea-with-lemon-and-honey
Fotó: enchantedbypages.blogspot.com

 

Chai latte

 

Egy másik alternatíva a teára: tejjel készül, sok fűszerrel, és eredeti indiai teafüvekkel. Mivel fekete tea, tartalmaz élénkítő anyagokat, de a színe mégis világos, aromája pedig a fahéjtól, gyömbértől, ánizstól vagy kardamomtól egyszerűen csodálatos.

 

Japán tea

 

A matchaként vagy chinóként emlegetett innivaló még mindig tea, de rá sem ismernénk. A hozzá való zöld teát csakis Japánban termesztik, és olyan erős, hogy állítólag öt szokásos zöld teával ér fel. Ahogy az indiai verziót, ezt is tejjel öntik fel.

 

doha4
Fotó: colorfullife.us

 

Sör két változatban

 

A Harry Potter-filmekből lehet ismerős vajsör alkohol nélkül készül. Kezdetnek egy kevés valódi vajat olvasszunk fel serpenyőben lassú tűzön, és adjunk hozzá egy teáskanál cukrot és egy teáskanál vizet. Ha ez megvan, öntsük nyakon háromnegyed bögrényi tejjel, és melegítsük forróra. Ha a sör alkoholtartalma is fontos – de legalább az íze –, akkor készítsünk forró sört! Ehhez fél liter finom sört folyamatosan kevergetve forraljunk fel fahéjjal, szegfűszeggel, egy kis olvasztott vajjal és egy tojással.

 

Kávé másként

 

A kávét jelen esetben nem őrölt, barna kávébab formában szervírozzák, hanem a kávégyümölcs héját, a cascarát szárítják meg és forrázzák le. Ez is tartalmaz koffeint, nem is keveset, úgyhogy csak óvatosan kortyolgassuk, akármilyen finom!

 

kave_csesze
Fotó: femina.hu

 

Forró cider

 

Könnyedén alkoholos, épp csak felmelegít, viszont forró és ízletes, nem véletlenül nagy kedvenc az angoloknál. Kell hozzá néhány üveg cider vagy gyümölcslé, amit a szokásos téli fűszerekkel és egy kis cukorral felforralunk – variálhatjuk egy kis whiskey-vel, vaníliával és tejszínhabbal is.

 

tumblr_lvw7fuyhpp1ql2jz1o1_500
Fotó: tumblr.com

 

Bécsi kávé

 

Ha nem tudunk dönteni a forró csoki és a kávé között, ez a legjobb megoldás. Otthon is elkészíthetjük: olvasszunk a kávéba csokit vagy csokiöntetet, öntsük fel tejjel vagy tejszínnel, de utóbbiból vastagon tegyünk a tetejére is, szórjuk meg egy kis fahéjjal, és kész is! Ha szeretnénk, rummal, csokilikőrrel vagy csokiflippel ízesíthetjük.

 

ridikul.hu

Nyitókép: men.hu

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!