Rengeteg embert csábíthat el a a brit autógyár a szlovák cégektől, egyelőre azonban még csak néhány szakembert keresnek.

 

Ahogy a nyitrai gyár üzemi igazgatója, Alexander Wortberg elmondta, a munkások toborzása 2017-ben indul. Jelenleg a cég 40 ezer kérvényt iktatott be, amit Szlovákia egész területéről küldtek be a munkavállalók.

 

Első körben 2800 munkahely alakul

 

 hirdetes_300x300  

A brit autógyár tömeges toborzása a szakértők szerint jelentős mértékben ki fog hatni a már létező autógyárakra, a közeljövőben ugyanis a Jaguar Land Rover mintegy 2800 ember számára biztosít munkalehetőséget.

 

 „A Jaguer Land Rover elcsábíthatja azokat a munkaerőket, akikből így is hiány van Szlovákiában. Az autógyárak közül ezt leginkább a PSA Peugeot Citroënt fogja megérezni, ugyanis ezek a gyárak találhatóak legközelebb Nyitrához”

 

nyilatkozta Luboš Sirota a McROY Group vezérigazgatója.

 

A Brexit nem volt hatással az új beruházásra

 

Jelenleg a Jaguar az építkezési engedélyre vár. Amint megkapják a beleegyezést, a cég azonnal megkezdi az üzem építését. Wortberg úgy véli, hogy ennek a nyár végéig meg kell történnie.

 

A nyitrai autógyár főnöke egyelőre semmi konkrétumot nem árult el arra nézve, hogy milyen modelleket fognak gyártani. Minden bizonnyal azonban az új alumíniumos gépkocsikról lesz szó. Wortberg elmondta, hogy a cég a beruházás során olyan alternatívával is számolt, mint a Brexit, még ha kevésbé is volt valószínű, hogy ilyesmi bekövetkezhet.

 

Forrás és nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!