Az Apple bejelentette, hogy eladta az egymilliárdodik iPhone-készüléket, így a világ egyik valaha volt legsikeresebb termékvonalának tekinthető a széria.

 

Nem sok olyan fogyasztói termék van, ami eléri a 10 számjegyes mérföldkövet. Az Apple iPhone-sorozatának ehhez egy évtized kellett, 2007-ben mutatta be Steve Jobs a sorozat első tagját, amiről akkor még nem sejtették, mekkora hatással lesz az okostelefonpiacra.

 

„Az iPhone lett a történelemben az egyik legfontosabb, a világot megváltoztató sikeres termék. Többé vált, mint egy állandó kísérőtárs. Az iPhone ténylegesen alapvető részét képzi a mindennapi életünknek, és lehetővé teszi, hogy számtalan dolgot végezzünk a napunk során. Múlt héten ismét egy jelentős mérföldkövet értünk el, amikor is eladtuk az egymilliárdodik iPhone-t. Soha nem az volt a célunk, hogy a legtöbbet adjuk el, de mindig is azt vallottuk, hogy a legjobb termékeket kell készíteni, olyanokat, melyek változást hoznak. Köszönöm mindannyiótoknak az Apple-nél, hogy nap mint nap segítetek megváltoztatni a világot.”

 

-mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója.

 

 hirdetes_300x300  
graf
forrás: imagazin.hu

 

Márka- és rendszerpreferenciától függetlenül mindenkinek el kell ismernie: az Apple mobilkészülékei jelentős mértékben alakították és alakítják az okostelefonos piacot, az eszközök küllemét és tudását, illetve a szoftveres opciókat. Az iPhone-ok most éppen nem zárták a legfényesebb negyedévet, a 40,4 millió eladott darab 15%-os visszaesést jelent az egy évvel korábbiakhoz képest, ugyanakkor még mindig ezek a ketyerék a legkelendőbbek a piacon.

 

gggg
forrás: topengine.sk

 

Ez valószínűleg azzal magyarázható, hogy míg az iPhone 6 és 6S nagyot tarolt, addig az idén kiadott iPhone SE nem volt túl meggyőző a felhasználók számára. Ősszel jöhet a következő csúcsmobil (minden bizonnyal iPhone 7 néven), ami már komolyabb változásokat hozó modell lesz.

 

A számítógépes piacnak 25 év kellett ahhoz, hogy 2002-ben elkeljen az egymillárdodik PC, de ez a mennyiség a világ összes típusú személyi számítógépét magába foglalja. Az androidos eszközök száma is átlépte ezt a határt, ugyan sok hardvergyártó használja a rendszert.

 

ku
forrás: imagazin.hu

 

Az iPhone esete azért különleges, mert nem olcsó készülék. Az iPhone-tulajdonosok jellemzően használat közben is költenek az eszközükre, kiegészítőket, appokat vásárolnak ahhoz.

 

Kicsit több mint 9 éve van a piacon az iPhone, hiszen Steve Jobs 2007 januárjában mutatta be a forradalmi telefont, majd június 29-től lehetett megvásárolni azt az Egyesült Államokban. Az eseménnyel kapcsolatban egy kis ünnepséget is tartottak Cupertinóban, ahol Tim Cook megmutatta a jelképes egymilliárdodik Apple telefont – ténylegesen valamikor múlt héten adták el, azt nem közölték, hogy ki a szerencsés vásárló.

 

forrás: origo.hu , imagazin.hu, mobilarena.hu
borítókép: apple.com

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!