Ernst Piëch, a legendás Ferdinand Porsche legidősebb unokája már nem hisz az autók jövőjében. A német óriáscéget már régóta kiszemelték maguknak a kínaiak, a megvásárláshoz szükséges milliárdokat pedig már félre is tették.

 

„Az autó, mint közlekedési eszköz már a végét járja” mondta Ernst Piëch, aki a wolfsburgi székhelyű Volkswagen főnökének, Ferdinanda Piëchnek az idősebb testvére. A Frankfurter Allgemeine Zeitung napilapnak karácsony előtt elmondta: „A közlekedéshez értelmesebb megoldásokat kell találnunk. Tegyük fel a kérdést, hogyan oldhatnánk meg „zölden”. Azt javasolja, hogy inkább a vasutat részesítsék előnyben, de támogatja a tömegközlekedés fejlesztését is.

 

Ernst Piëch az elektromobilitást tévútnak tartja. „Az ami az elektromos konnektoron alapszik, az még rosszabb, mint ami kipufogón áramlik ki.” „A hidrogéné a jövő” – folytatta, „a jövőben már Ázsiának osztanak lapot”. Ernst Piëch a Volkswagenben birtokolt részesedését már évekkel ezelőtt eladta. Jelenleg Salzburgban üzemeltet egy történelmi múzeumot, amely Ferdinand Porsche nevét viseli.

 

 hirdetes_300x300  

teraz.sk
kép: wsj.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!