Nemsokára új igazgató kerülhet az Árszabályozási Hivatal (ÚRSO) élére. A Peter Žiga (Smer-SD) vezette gazdasági minisztérium döntőbizottsága ma Ľubomír Jahnátek egykori gazdasági és mezőgazdasági minisztert javasolta a hivatal élére – mondta mai sajtótájékoztatóján a bizottság elnöke, Vojtech Ferencz államtitkár.

 

A bizottság összesen 4 jelölt jelentkezését vizsgálta meg, Jahnáteken kívül Miroslav Čelinský jelenlegi ideiglenes elnök, Jozef Legény és Ľubomír Blaško pályázott. Žiga nemrég megjegyezte, hogy az ÚRSO élére javasolt személyt a kormány július 4-ei ülésén elfogadhatja.

 

Jozef Holjenčík, a hivatal korábbi vezetője Robert Fico első kormányának idején került a hivatal élére. Az év elején megváltoztatott lakossági árszabályozás és a magas fogyasztói számlák körül kirobbant botrány miatt volt kénytelen távozni, ugyanis ezzel veszélybe sodorta a Smer “stabil energiaárakra” vonatkozó ígéretét.

 

 hirdetes_300x300  

Holjenčík még tavaly november végén jelentette be, hogy csökkennek az energiaárak. Ezzel ellentétesen viszont január 19-én arról kaptunk híreket, hogy több háztartás és önkormányzat is emelt összegű előlegszámlákat kapott, amelyek összege sokszor többszöröse volt az eddiginek ( a rendszerüzemeltetési díjak növelésének köszönhetően). Pár napon belül országos botrány kerekedett az ügyből.

 

Teraz.sk, Körkép.sk
kép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!