Míg a Dôvera egészségbiztosító év végéig hirdetett „akciót adósai számára, a kormánykoalíció bővítené a jogosultak körét.

 

A hétfői Koalíciós Tanács egyik témája lehet az adó- és járuléktartozásokra hirdetett általános amnesztia. A javaslat segítené az exekúció miatt gondokkal küzdő személyeket.

 

„A javaslat az adó-, egészségügyi és szociálisügyi tartozásokat érintené, de arra is ügyelnénk, hogy ne szoktassuk az embereket a tartozások be nem fizetésére, hogy ne váljanak belőlük trehány emberek “ – fogalmazott Andrej Danko (SNS) a közrádió szombati politikai vitaműsorában. Az elképzelés lényege, hogy a végrehajtók miatt munkanélküli emberek újra munkába tudjanak állni.

 

 hirdetes_300x300  

A cél az is, hogy ne demotiválják a számláikat tisztességesen befizető embereket.

 

A megoldást Lucia Žitňanská dolgozta ki

 

Danko szerint a széleskörű amnesztia részleteit Lucia Žitňanská igazságügyi miniszter dolgozta ki, és nemcsak a kormánykoalíción belül, hanem az ellenzék tagjaival is tárgyalnának róla. Végső formája az érintett intézmények (Szociális Biztosító, Adóhivatal, egészségügyi biztosítók) vezetőivel való tárgyalásoktól is függ,

 

Boris Kollár (Sme rodina) ellenzéki pártelnök támogatja az ötletet. Szerinte egyértelmű, hogy rájuk reagál a kormány és próbálja elvenni a témájukat, hiszen elmondása szerint pártja azért jött a politikába, hogy az embereken segítsen.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!