Szombaton időközi polgármester-választást tartottak a Dunaszerdahelyi járásban található Vásárúton. Nyilfa Péter, az MKP jelöltje alig 74 szavazattal alul maradt, így az elkövetkező egy évben immár hivatalosan is Most-Hidas vezetése lesz a falunak.

 

A Körkép.sk Nyilfa Pétert kérdezte a választások után:

 

Szoros küzdelemben, de 74 szavazattal végül alulmaradt. Mi döntött ellenfele javára?

 

 hirdetes_300x300  

Elsősorban ezúton is szeretnék gratulálni Takács Ildikónak a megválasztásához, munkájához sok sikert es kitartást kívánok. Szoros eredmény lett, ilyenkor sok kis részlet is dönthet az egyik vagy másik jelölt javára.

 

Nem szeretnek találgatni, hogy jelen esetben mi okozta ezt a kis különbséget, részemről igyekeztem mindent megtenni, hogy megismertessem a község lakosait a terveimmel, elképzeléseimmel a községet illetően. Sok volt a pozitív, bátorító visszajelzés, ezért úgy gondolom, hogy a programommal illetve elképzeléseimmel sikerült megszólítanom a választópolgárokat, ez most sajnos ennyire volt elég.

 

Véleményem szerint az eredmény kialakulásában az  is közrejátszhatott, hogy  hogy az elmúlt pár évben én a családommal Dunaszerdahelyen élek, és nem voltam nap, mint nap Vásárúton, nem voltam aktív szereplője a vásárúti életnek. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy megválasztásom esetén ez nem hátráltatta volna munkámat. Ezen kívül az a tény, hogy Ildikó több éve már, mint képviselő részt vesz a község mindennapi életében, gondolom nem felém billentette a mérleg nyelvét.

 

 

Hogyan értékeli saját elért eredményét?

 

Természetesen nem lehetek teljes mértékben elégedett az elért eredménnyel, mivel nem engem választottak polgármesternek, viszont a rám leadott szavazatok száma semmiképp sem csalódás számomra.

 

A 455 szerzett szavazat arra enged következtetni, hogy fel tudtam ajánlani valamit a község lakosainak, programom, elképzeléseim sokaknak elnyerték tetszésüket es ezért bizalmat szavaztak nekem. Ezt természetesen mindenkinek ezúton is köszönöm!

 

Nyilfa Péter és családja. Kép: archívum

 

Jövőre rendes önkormányzati választások lesznek. Hogyan tovább?

 

Nem egész két nap telt el a választási eredmények kihirdetése óta, ezért még korainak érzem ezt a kérdést. Az elkövetkező egy év senki számára sem lesz egyszerű. Annyi biztos, hogy polgármesterasszony hamarosan átveszi a hivatalt, és megkezdi munkáját, ami bízom benne, hogy sikeres lesz Vásárútnak és a község lakosainak is.

 

Én pedig bepótolom azt az időt, amit az elmúlt egy hónapban nem tudtam a családdal tölteni, illetve  friss erővel megpróbálok ezután a munkámra koncentrálni. Természetesen amennyiben igény van rá, segíteni szeretnék a község illetve a lakosok problémáinak megoldásában. Úgy gondolom, hogy a kapott szavazatokat figyelembe véve ez a minimum. A többi kérdésre pedig majd az elkövetkező egy évben választ kapunk.

 

Körkép.sk/KZS

 

További ajánlott írások:

 

Reményt adó MKP vereség Vásárúton – Egy időközi polgármester-választás politikai tanulságai

 

Gyorshír: Időközi polgármester választás – Győzött a Most-Hidas jelölt Vásárúton

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!