Frissítve: 21.40 Ma este rendezik meg a Dal 2017 döntőjét. A győztes kijut az Eurovíziós Dalfesztiválra, de az egész kiírásnak már van egy győztese. Mégpedig a felvidéki magyarság.

 

Tóth Gabi Totova projektje néhány hónapja nagy felháborodást váltott ki a szlovákiai magyarság körében. Soha nem látott méretű összefogás szerveződött, totális bojkott alá vonva az énekesnőt, de közvetve a közmédiát is.

 

A celebhülye és a felvidéki magyarság

 

 hirdetes_300x300  

A probléma a felvidéki magyarokra nézve sértő Totova névvel volt. Mi ugyanis nap mint nap küzdünk anyanyelünk használatáért, és vezetéknevünket is szeretjük magyarul használni. Tóth Gabi bár értette a problémát, sokáig játszotta a celebhülyét, tudomást sem véve jogos felháborodásunkról.

 

 

Abban bízott, hogy erőből átviszi az akaratát, ahogy azt eddig is megszokta.

 

A felvidéki magyarok azonban nem hagyták magukat. Facebook-oldalt indítottak, figyelték az énekesnő minden lépését, hétről hétre nagyobb nyomás alá helyezve őt magát és a Duna TV-t is.

 

Az összefogás végül elérte célját. A közmédia belátta, hogy az ellenszenv nem lankad, Totova futtatásával pedig csak veszítenének. A Dal 2017 műsorában így végül művésznevét mindenhonnan törölték, majd végül Tóth Gabi is kapitulált. Totova mára szőrén szálán eltűnt.

 

A bocsánatkérés elmaradt

 

Elnézést, bocsánatot ugyan nem kért, de ezt egy olyantól, Totova nevet képes választani magának, nem is várhattuk.

 

A lényeg az eredmény. Köszönjük annak a több száz, több ezer embernek, akik névvel is vállalták a kiállást, köszönjük annak a több tízezer felháborodott újságolvasónak, akik a témában született több tucat újságcikk hatására támogatásukról biztosítottak bennünket.

 

Ma este a Duna TV-n már a nyolc legjobb előadó produkciója között lép színpadra a saját, szüleitől kapott becsületes nevén. A bojkott szervezői ezzel befejezettnek tekintik kezdeményezésüket.

 

Sok sikert a győztesnek

 

Tóth Gabi jó énekes Totova név nélkül pedig még akár vállalható is.

 

Ha ő győzne, sok sikert kívánunk neki az Eurovízión.

Frissítve: 21.40: Gratulálunk Pápai Jocinak, a Dal 2017-es győztesének.

 

Kálmán Éva

 

Nyitókép: mediaklikk.hu

 

További ajánlott írások:

 

Tóth Gabi Totova – avagy a celebhülyeség határa

 

A bojkott elérte célját? Totova eltűnt a közmédiából

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!