Kínában óriási hagyománya van a fa szobrok készítésének. Számos művész sajátította el ezt a tudományt, közülük Zheng Chunhui alkotásai emelkednek ki. Műveiről elmondható, hogy egyediek, melyekhez hasonlóakat más nem tud készíteni.

 

Felvétel: DailyMail.

 

A kínai művész a világ leghosszabb faszobrát faragta ki. Egy óriási, több mint 12 méter hosszú fatörzsbe egy egész várost faragott bele. Alkotása világrekord, 2013-ban bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe.

 

Felvétel: DailyMail.

 

 hirdetes_300x300  

Zheng Chunhui művét egy több száz éves kínai festmény, Zhang Zeduan “A folyó mentén a Quinming fesztivál idején” c. alkotása alapján készítette el. A minden tekintetben lenyűgöző alkotáson a város legkisebb részleteit is megjelenítette. A szobor 12,286 méter hosszú, 3, 075 méter magas és 2,401 méter széles. Elkészítése négy évig tartott.

 

Felvétel: DailyMail.

 

Forrás: szeretlekmagyarorszag

A fatörzs messziről úgy néz ki, mint egy óriási fatörzs, ami éppen a szétmállás folyamatának kellős közepén van. A részletek közelebbről válnak láthatóvá, a fák, bokrok mellett több mint 550 embert is kifaragott a művész, hűen megörökítetve az emberek mindennapi életét.

 

Felvétel: DailyMail.

Forrás: csodalatos.co, szeretlekmagyarorszag.hu

Nyitókép: szeretlekmagyarorszag.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!