A tehetség sokszor nem elég. Tudja ezt Tauber Ramóna (25) is a lévai járásbeli Deméndről. Gyermekkora óta a rajzceruzák bűvkörében él. Bár tehetsége már az óvodában megmutatkozott, a későbbi rajztechnikák elsajátítása alól ez nem mentette fel.

 

Már az óvodában is megvolt a maga kis elkülönített helye, ahol korán felszínre kerülő szenvedélyének hódolhatott. Szülei felismerve tehetségét rajzkörre íratták be, majd a középiskolai tanulmányait Gútán folytatta grafikus szakon. Ezután Budapesten kapott egy éves képzést, amely jelenlegi munkáira is rátette a kézjegyét.

 

 

 hirdetes_300x300  

 

Szívesen próbál ki új dolgokat, a legkedvesebb számára mégis a grafitceruzával készült rajzok. Akvarell, tollrajzok, vagy akár a vegyes, kombinált technikával készült alkotások sem idegenek tőle (szerk. megj. alkotásai megtekintehők ezen az oldalon.)

 

Mint minden művész, elmondása szerint ő is szokott küzdeni alkotói válsággal. Ilyenkor rajzos videókat néz, amikből olyan inspirációkat merít, amik újabb ötletekkel látják el. Így van ezzel akkor is, ha mások alkotásait nézi. Ahhoz, hogy a vonalvezetés, a tökéletességig kifejlesztett részletek élethűek legyenek, szinte napi gyakorlást igényelnek.

 

 

Ramóna életében volt olyan időszak, amikor éveken keresztül napi több órában adózott a szenvedélyének. Egy egyszemélyes grafit portré egy-két óra alatt elkészül, viszont sok apró részlettől is függ, hogy valójában mennyi idő szükséges a teljes kép megalkotásához. Figyelembe kell venni a hátteret, a ruházatot, hajviseletet és még a kiegészítőket is.

 

Munkáit kiállítások alkalmával már megcsodálhatta a nagyközönség. Bár a rajzai alapjában önmaga szórakoztatására készülnek, szívesen készít mások tetoválásaihoz vázlatokat, portrékat.

 

 

Legnagyobb elismerés számára, ha rajzai valamilyen formában megmaradnak a világban. A tetováláshoz készült alkotásai ezt nagyban elősegítik. Elnézve a képeit sokszor nehéz megkülönböztetni a valóságot a megrajzolt világtól. Tehetsége méltó büszkesége közösségünknek.

 

Dian Csaba

Képek: Tauber Ramóna fb-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.