Ausztriában 2015-ben több menekültkérelmet adtak be, mint amennyi gyerek az országban született. Erről az osztrák államfő, Heinz Fisher tájékoztatott ma az Európa Tanácsban, Strasbourgban.

 

Fisher ezzel az európai demográfiai aggodalmaknak akart hangot adni, tekintettel a közel-keleti és a világ más tájairól érkező migránsok magas számára. Az osztrák hivatalok Fisher szerint tavaly 88 ezer menekültkérelmet regisztráltak az országban, ami hozzávetőlegesen Ausztria összlakosságának az egy százaléka.

 

Fisher ma Strasbourgban azt kérte partnereitől, értsék meg Bécs menekültpolitikáját a kvóták felső határát illetően. Tavalyi második felében Ausztria déli és keleti határain mintegy 800 ezer migráns lépett be ellenőrizetlenül az országba.

 

 hirdetes_300x300  

„Ez nem válhat állandóvá,“ hangoztatta Fischer, az ORF szerint. Mint ahogy nem válhat elfogadottá szerinte az sem, hogy  „Ausztriában 2015-ben több menekültkérelmet adtak be, mint amennyi gyerek az országban született.“

 

Ausztria nemrég dominóeffektust váltott ki a balkáni útvonalon található országok körében, határainak fokozatosan lezárásával. Ennek következtében a migránsok ennek Görögországban torlódtak fel, majd az EU és Törökország egyezményt fogadott el az illegális migrációval szembeni hatékonyabb küzdelem érdekében.

 

aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!