Észak-Koreának ezúttal sem jött össze. A sorozatosan nukleáris programjával erősködő kommunista diktatúra a Koreai-félsziget keleti partján ballisztikus rakéta kísérleti kilövését hajtotta végre. A teszt azonban a dél-koreai illetékesek szerint nem sikerült.

 

Phenjan fenyegetőzését ennek ellenére nem veszik félválról a környező országok. Ha sikerülne Észak-Koreának működő ballisztikus rakétákra szert tennie, akkor a világ jelentős részére képes lenne eljuttatni atomtölteteit.

 

Az ENSZ szigorú nemzetközi fegyver- és technológiai embargót rendelt el Észak-Korea ellen, hogy ne folytathassa nukleáris programját. A Dél-kínai-tenger térségében az intézkedések ellenére és Kim Dzson Un koreai diktátor hajthatatlansága miatt egyre nő a feszültség.

 

 hirdetes_300x300  

Észak-Korea célja a kísérletekkel, hogy rakétái hatótávolságain belülre kerüljön Japán és az Egyesült Államok. Ehhez közepes hatótávú szerkezetekre lenne szüksége.

 

_89246550__88837990_north_korea_missile_ranges2_map624new_bbc
Kis, közepes, és nagy hatótávú ballisztikus rakéták potenciális céltereületei. Kim Dszong Un nem viccel. Forrás: BBC.com

 

BBC.com

Nyitókép:  BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!