Megállt az élet Hongkongban és a szomszédos régiókban az idei év nyolcadik térségbeli tájfunja, a Nida miatt, amely a régióban az utóbbi 30 év egyik legerősebb trópusi ciklonjának számít – jelentette kedden a helyi média.

 

Hongkong repülőterén több száz légi járatot indítottak késve, vagy töröltek, ezrek voltak kénytelenek átütemezni utazásukat. Leállt a kompközlekedés, és a villamosok és az autóbuszok sem jártak a heves eső és a nagy szél miatt. A tőzsdék zárva voltak  a Kína különleges közigazgatási övezetének számító Hongkongban

 

Minden a víz fogságába került 
A tájfun hatalmas hullámokat vetve, helyenként 150 kilométeres óránkénti széllökésekkel megérkezett a dél-kínai Kuangtung tartomány partjaihoz is, ahol 35 ezer embert költöztettek biztonságosabb helyre, és más intézkedésekkel is igyekeztek mérsékelni a károkat. Elővigyázatosságból gyárakat, iskolákat zártak be.
Az első helyszíni jelentések elárasztott aluljárókról, kicsavart fákról és a víz fogságába esett autókról szóltak.

 

 hirdetes_300x300  

Anyagi károk és kitelepítések
A Nida óránként 25 kilométeres sebességgel halad északnyugat, vagyis a Kuanghszi-Csuang autonóm terület irányába.
Az elmúlt hónapban a Nepartak tájfun miatt 420 ezer embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát, a közvetlen anyagi kárt csak a délkeleti Fucsien tartományban 7,1 milliárd jüanra (297,4 milliárd forint) becsülték.

 

Forrás: MTI/TASR

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!