Robbanás, de az sem kizárt, hogy robbantás történt éjszaka Budapest belvárosában, a rendőrség több ember sérelmére elkövetett emberölési kísérlet gyanújával nyomoz. Egyelőre annyit tudni, hogy egy földszinti üzlethelyiségben vagy mellette robbant fel valami, a detonációban két rendőr megsérült. 

Csak a robbanás a biztos

 

Azt már biztosan lehet tudni, hogy szombaton éjszaka, nem sokkal 11 óra előtt egy hatalmas robbanás rázta meg a környéket. A helyszínre kiérkező csaknem száz rendőr hermetikusan lezárta a Nagykörút Oktogon és a Wesselényi út közötti szakaszát. Nem sokkal később rohammentő hajtott el a helyszínről. Két rendőr, egy férfi és egy nő súlyosan megsérült a robbanásban.

 

Emberölési kísérlet bűntettének megalapozott gyanúja

 hirdetes_300x300  

 

Később egy hivatalos levélből kiderült: a rendőrség több ember sérelmére elkövetett emberölési kísérlet bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen kezdte meg a nyomozást. Mindez pedig egyértelműen arra utalhat, hogy szándékos robbantás történt.

 

dlape20160925017-1024x682
Fotó: hirado.hu

 

 

Tűzszerész szakértő: nem gázrobbanás, és nem csőbomba

 

Az kizárható, hogy gázrobbanás történt, a helyszínen keletkezett károk egyértelműen arra utalnak, hogy valamilyen szerkezet robbant fel szombat éjjel az Oktogon környékén – mondta Ladocsi Attila, igazságügyi tűzszerész-szakértő az M1-nek. A szakértő a nyilvánosságra került felvételek alapján úgy látja, nem csőbomba robbant, mert az „kisebb károkat okozott volna”. Véleménye szerint ez valamilyen más házi készítésű bomba lehetett, legalábbis a képek erre utalnak – tette hozzá.

 

M1: gyanús táska

 

Az M1 Híradó úgy tudja, a térfigyelő kamerák tanúsága szerint nem sokkal a robbanás előtt valaki egy gyanús csomagot helyezett el a helyszínen. Az M1 értesülése szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) nem zárja ki a terrortámadás lehetőségét se.

 

hvg.hu: zacskós ember

 

A hvg.hu arról írt,  hogy a rendőrség több jel szerint is arra gyanakszik, hogy szögbombát robbanthatott valaki a Teréz körúton szombaton éjjel. A hírportál úgy tudja, vannak arra utaló jelek, hogy valaki szándékosan okozott sérülést a rendőröknek, a helyszínen előzőleg láttak egy zacskóval várakozó alakot.

 

Forrás: hirado.hu

Nyitókép: origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!