„Senki nem kényszeríthet arra, hogy beszéljek, Allah megvéd engem.” Mondta Salah Abdeslam, a párizsi terrortámadás egyetlen élő elkövetője a cellatársának, holott a zárkában elvileg teljesen elszigetelve kellene, hogy legyen.

 

Abdeslam a rabtársától kérdezősködött

 

Abdeslamnak sikerült az ajtón keresztül beszélgetést létesíteni az egyik rabbal a szomszédos cellából. A terrorista azt kérdezte a rabtársától, hogy rendelkezik-e valamiféle információval a d´Osny fegyház őreiről, akik még szeptemberben estek áldozatul két radikális fegyenc támadásának. Ezenfelül a beszélgetés során ideje volt arra is, hogy a következőket elmondja:

 

 hirdetes_300x300  

 „Senki nem kényszeríthet arra, hogy beszéljek, Allah megvéd engem. Én nem beszélek, csupán cselekszem”.

 

A beszélgetést a fegyőr zavarta meg, Abdeslamot pedig fegyelmi büntetésben részesítették annak ellenére, hogy azt állította, hogy senkivel sem beszélt. A másik rabot átszállították egy új cellába, hogy a két fegyenc közti újabb kommunikációt megakadályozzák.

 

A 20 Minutes információi szerint a két fegyenc közötti beszélgetést három héttel ezelőtt regisztrálták. A Fleury-Mérigis börtönben raboskodó Abdeslamot teljes magányban, 24 órás felügyelet alatt tartják. A cellája kamerákkal felszerelt, és mivel tilos más rabokkal kommunikálnia, kérdéses, hogy mégis miképpen történhetett meg ez az eset.

 

Forrás és nyitókép: aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!