A szicíliai Palermo bírósága 18 év börtönbüntetésre ítélt hat muszlim migránst, akik 12 keresztény hitű társukat a Földközi-tengerbe vetették, miközben Európába tartottak. Mindannyian vízbe fulladtak.

 

Az ügyészség életfogytiglani büntetést javasolt számukra, a bíróság azonban nem vette figyelembe a súlyosbító körülményeket, mint például a más vallásúakkal szembeni gyűlöletet. A bíróság 1,2 millió euró pénzbüntetésre is kötelezte őket. Nyolc további társuk felmentést kapott, míg egy személyt embercsempészetért négy év börtönbüntetésre ítélték.

 

Az eset még 2015 áprilisában történt, amikor az afrikai migránsokkal megrakott csónakon vallási konfliktus tört ki. A szemtanúk szerint a muszlim migránsok rátámadtak a Nigériából, Ghánából származó keresztény társaikra, és a tengerbe dobták őket. A szemtanúk arról is beszámoltak, hogy egy kiskorú keresztényt is a tengerbe vetettek csak azért, mert Istenhez imádkozott.

 

 hirdetes_300x300  

„Teljesen érzéketlenül, embertelenül viselkedtek. Azt követelték tőlünk, hogy térjünk át a muszlim hitre. Aki nem tett ennek eleget, azt vízbe dobták“

 

mondta a sajtónak az egyik túlélő. A többieknek, elmondása szerint úgy sikerült megmenekülniük, hogy élő láncot alkottak, így akadályozva meg, hogy a vízbe essenek.

 

ta3.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!