Eszkalálódik a konfliktus Jeruzsálemben. Több száz palesztin tüntető és izraeli rendőr csapott össze Kelet-Jeruzsálemben és Ciszjordániában. Legalább hárman meghaltak és kétszázan megsérültek, egyes jelentések 400 sebesültről szólnak csak a palesztinok oldalán.

 

A palesztinok amiatt vonultak az utcára, hogy Izrael növelte a biztonsági intézkedéseket és a rendőri jelenlétet, miután múlt pénteken két izraeli rendőrt három izraeli  arab fegyveres agyonlőtt. A támadókat a hatóságok a helyszínen likvidálták, de az indulatok elszabadultak.

 

 

 hirdetes_300x300  

Az elmúlt héten több ezer rendőr érkezett Jeruzsálembe, és az 50 év alatti palesztin férfiakat nem engedik be az Óvárosba. Fémdetektort is felszereltek, ami a palesztin és iszlám vallási vezetők szerint a „status quo megsértése”.

 

A rendőrség könnygázzal próbálta oszlatni a tömeget a ma zavargásban, ám a palesztinok megpróbálták áttörni a rendőrök által épített barikádot.

 

Vigyázat, az alábbi felvétel megrázó képi jeleneteket tartalmaz!

 

 

A Jerusalem Post közlése szerint három, 20 év alatti palesztin férfi halt meg az összecsapásban, mindhármukat lelőtték, hivatalosan egyelőre még nem erősítették meg, hogy a lövést izraeli oldalról adták-e le. Azt egyik 17 férfit a nyakán találták el, a helyszínen életét vesztette, állítólag rokonai elvitték a testét, hogy a hatóságok ne vihessék magukkal, és eltemették. Egy másik, 19 éves férfi a mellkasán szenvedett lőtt sérülést, a kórházban halt meg. A harmadik áldozatról egyelőre annyit tudni, hogy 17 éves volt.

 

 

Sajtóértesülések szerint egy csecsemő is meghalt a könnygáztól a zavargásokban.

 

Jpost.com, BBC.com

Nyitókép: reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!