Donald Trump amerikai elnök a virginiai Norfolk haditengerészeti kikötőjében tartott ceremónián szolgálatba állította a világ legkorszerűbb repülőgép-hordozójának számító Gerald R. Ford nevű hajót.

 

Donald Trump beszédében a világon páratlannak nevezte az amerikai katonai erőt, amely elnöksége minden napjával erősebbé és jobbá lesz. Kiemelte: ezt az erőt jelképezi az új repülőgép-hordozó is, hiszen ha megjelenik a láthatáron, az Egyesült Államok ellenségei „reszketni fognak”.

 

Fotó: AP

 

Az Egyesült Államok 38. elnökéről elnevezett Gerald R. Ford repülőgép-hordozók egy új hajóosztályt képviseli, vagyis az első új tervezésű hajó a több mint 40 éves Nimitz-osztály óta. Az amerikai haditengerészet szerint a 335 méter hosszú nukleáris meghajtású hajó a repülőgépek fedélzeti indítására szolgáló legkorszerűbb elektromágneses katapultrendszerrel van felszerelve, és egyéb elektronikai felszereltségében is túlszárnyalja elődjeit.

 hirdetes_300x300  

 

Sajtóértesülések szerint építési költségei hozzávetőleg 13 milliárd dollárt emésztettek fel. A Gerald R. Ford most több éves próbán megy keresztül, első küldetése legkorábban 2020-ban esedékes.

Nyitókép: U.S. Navy

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!