Trump elnök aláírta új, egészségbiztosítással kapcsolatos elnöki rendeleteit, ezzel úgy tűnik, véget ért az Obamacare elleni harc. Az előző elnök, Barack Obama által bevezetett egészségbiztosítási törvény helyébe az új „Trumpcare” lép, ami állítólag olcsóbb és diverzifikáltabb lesz. 

 

Az Obamacare teljesen káros volt a költségvetésre és az emberek egészségére, ezért mennie kell, annak ellenére, hogy sokan, köztük republikánusok is ellenezték a megszüntetését – jelentette ki Trump, majd hozzátette, hogy tenni fog azért, hogy az USA-nak egy 21. századi egészségbiztosítása legyen.

 

Trump közölte, hogy ennek elérése érdekében több rendelkezést fog aláírni, és ezek mindegyike elő fogja segíteni, hogy emberek milliói az őket megillető és a számukra tökéletes biztosítást választhassák, akár szegényekről, akár gazdagabbakról legyen szó. Ezek után Pence alelnök, más kormánytagok és a Fehér Ház szóvivői társaságában aláírta az Obamacare végét jelentő elnöki rendeleteket.

 

 hirdetes_300x300  

Többek között olyan újításokat léptetett életbe, miszerint államhatárokon átnyúlva is lehet majd egészségbiztosítást kötni, ezzel az állampolgároknak több lehetőség közül lehet majd választani, tehát megnövelik a versenyt a biztosítók között.

 

Forrás: FoxNews/hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!