László Csaba távozásával véget ért egy korszak a DAC életében. Pár hónap alatt szoros kötelék alakult ki nemcsak a mester és csapata, hanem a mester és a szurkolók között is. A székely edző távozásával kapcsolatos kérdések mély nyomot hagytak mindenkiben. 

 

A Körkép.sk most összegyűjtötte László Csaba és a DAC „házasságának” legszebb, felejthetetlen pillanatait

 

1. Aki tényleg értette, hogy mit jelent a futball Dunaszerdahelyen 

 

 hirdetes_300x300  

A DAC a felvidéki magyarságot képviselő klub, mely hatalmas infrastrukturális változások előtt áll. Meggyőződésem, hogy odafigyeléssel és kemény, megtervezett munkával előre tudunk lépni. Remélem, hogy a drukkerek elfogadják a változást. Szeretnénk, hogy a klub sikeresebb legyen, és újra visszatérhessen az őt megillető helyre.

 

A szurkolás szempontjából a DAC a második Ferencváros. Az a bizonyos hovatartozás nagyon érződik a DAC-nál, a városban és a környéken. Ezt az emberek a pályán is viszont szeretnék látni.

 

 

„A csapatnak szüksége van a szurkolók támogatására. Azt üzenném, hogy szeressék továbbra is a csapatot, mert a rosszabb időkben is ki kell állnunk egymás mellett, és ha ez megvan, akkor egy olyan egység kovácsolódik, amit nagyon nehéz lesz megbontani. Csak együttes erővel tudjuk elérni azt a célt, hogy a DAC újra nagy legyen.”

 

 

2. Aki értett a szurkolók nyelvén

 

Nagyon sok mérkőzés van a hátam mögött, nagyon sok országban nagyon sok helyen megfordultam, de ez ami itt van, amit a szurkolók adnak nekünk, az egyedi. – László Csaba a DAC-Trencsén mérkőzés után

 

 

 

3. Aki tiszteletet adott és tiszteletet követelt. Ha kellett, kikérte magának, amikor rosszul tüntették fel a nevét (Videó):

 

[stw]

 

Így írják helyesen a nevem. Tartsák tiszteletben!

 

 

Majd utána a Körképnek:

 

Megfordultam egy-két helyen a világban, és biztos, hogy én is nagyon gyakran rosszul ejtem ki idegen nyelvű embereknek a nevét, de ha egyszer valakinek a nevét leírom, és ez egy hivatalos esemény után történik, az illető egy csapatot, jelen esetben a DAC-ot képviseli, igenis kikérem magamnak, hogy legyen annyi tisztelet, hogy helyesen leírjuk a nevét. Én nem Lasló vagy Saba vagyok, hanem László Csaba. Nekem ezt a nevet adták a szüleim, erre büszke vagyok. – Körkép-nagyinterjú részlet

 

 

4. A dunaszerdahelyi ultrákról: 

 

Három olyan klub van Magyarországon és az országhatáron kívül, amely meg tudja mozgatni az emberek szívét: ez a magyar válogatott, a Ferencváros és a DAC. Dunaszerdahelyről elmondhatjuk, hogy több mint klub az anyaországon kívül. Mivel én is székely ember vagyok, tudom, mit éreznek és mik azok a gondolatok amik a csallóközi emberek fejében vannak. Ez nem áll tőlem messze és elmondhatom, ez is nagyon fontos tényezője volt annak, hogy a felkérést elvállaljam. Nagyon sokan azt mondták, hogy mit akarsz Dunaszerdahelyen? Majd megmutatom, hogy mit akarok. (…)

 

A legjobb dolog, amit a Csallóközzel, az itteni emberekkel tenni lehetett, megismerve a csallóközi emberek szeretetét a futballhoz, hogy építsünk valamit, ami a múltat jelentette számunkra, ami a mát jelenti, és ami a jövőt fogja majd jelenteni.

Körkép.sk: László Csaba nagyinterjú, részlet

 

 

 

5. A vereséget is tudta kezelni 

 

„A játékosaim nevében is elnézést kérek a szurkolóinktól, akik ma is űztek bennünket, és végig mellettünk álltak. Többet érdemeltek volna. Nekünk a pályán kell olyan teljesítményt nyújtanunk, mint amilyet ők a lelátón nyújtanak. A sajtótájékoztatón pedig azért nem voltam hajlandó egy asztalhoz ülni a poprádi edzővel, mert a lefújást megelőző pillanatokban tisztességtelen megnyilvánulása volt felém, amely egyáltalán nem kollégákhoz való. Ha elmondanám, mit mutatott felém, ki kellene raknunk a 18-as karikát. A győzelmet is meg kell tanulni kezelni.” – László Csaba a Körképnek a Poprád elleni ligakupa kiesés után

 

 

 

6. László Csaba, a DAC ultrái és a magyar himnusz – Videó

 

 

7. A Slovan legyőzése után – Daccal győztünk

 

Elégedettek lehetünk a három ponttal, mert úgy érzem, hogy jobbak voltunk mint a mai ellenfél. Az ősi riválist sikerült legyőzni, ez egy örökrangadó volt, az érzelmek rangadója. Annak örülök a legjobban, hogy a csapat tudott adni valamit a közönségnek és így még jobban összekovácsolódunk.

 

A mérkőzés legfontosabb üzenete, hogy ilyen reklámot a dunaszerdahelyi futballklub még nem tudott magának összehozni, hiszen az M4, vagyis egy országhatáron kívüli tévécsatorna közvetítette élőben a mérkőzést. Biztos vagyok benne, hogy Szlovákia határán túl is sokan nézték és a szlovákiai futballnak, ezen belül a DAC-nak csináltunk egy nagyon jó reklámot- László Csaba a Körképnek a DAC-Slovan (1:0) mérkőzés után.

 

 

8. Ennyi DAC-drukkert idegenben még nem láttam…

 

„A szurkolóink előtt ismét emelem kalapom, soha ennyi DAC-drukkert még idegenben nem láttam. Hatalmas tömeg gyűlt össze a vendégszektorban, így együtt lehet csak megnyerni az ilyen meccseket” – László Csaba az Aranyosmarót-DAC (1:2) találkozó után

 

 

9. Székely Himnusz, DAC Aréna, és egy igazi székely, László Csaba (Videó)

 

A Zólyombrézó elleni mérkőzés második félideje már zajlott, amikor a DAC szurkolói, mint általában a második félidő előtt, elkezdték énekelni a Székely himnuszt. A Körkép.sk videóján jól látni, ahogy László Csaba a pálya szélén szívére tett kézzel osztja az utasításokat, a végén  pedig a mester és a szurkolók együtt tapsolnak. Kell ennél jobb bizonyíték, hogy László Csaba és a DAC összetartozott?

 

 

 

10. Június 8. a távozásáról szóló végső döntés megszületése napján:


Délelőtt:

 

„Én szeretnék maradni!

 

Este:

 

„Ez már szóra sem érdemes!”

 

Köszönünk mindent, Csaba mester! Sok sikert kívánunk a továbbiakban, akár a magyar labdarúgó válogatott élén!

 

 

 

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!