A héten arab sejkek szuperautói bukkantak fel London utcáin. A legnagyobb figyelmet egy aranyszínű Mercedes G63 (ára 370.000 angol font), egy Lamborghini Aventador (350.000 font), egy kétajtós Rolls-Royce Phantom Coupe (350.000 font) és egy Bentley Flying Spur (220.000 font) keltette.

 

Tulajdonosaik a Jumeirah Carlton Tower szálló közelében, a Cadogan Place melletti utcán parkolták le őket.

 

Gazdag arab sejkek az utóbbi időben egyre gyakrabban hozatják autóikat Londonba, ugyanis az arab forróságot előszeretettel cserélik a kellemesebb brit klímára.

 

 hirdetes_300x300  

Autóik egyre több figyelmet keltenek, így a parkoló őrökét is, akik sorra hagyják parkolási szabálysértés miatti céduláikat a több százezer font értékű autók szélvédőjén.  A rossz helyen való parkolásért 80 fontos (101eurós) bírság jár.

 

Ha a tulajdonosok 14 napon belül törlesztik tartozásukat, az összeg 40 fontra csökken. Ez a megoldás a tulajdonosok számára jobban kifizetődik, hiszen a 24 órás parkolás díja a közelben 50 font.

 

Normális körülmények között a tulajdonos az ilyen autót garázsba állítja, vagy legalábbis nem hagyja felügyelet nélkül az utcán.

 

Tavaly novemberben Chelsea és Knightsbridge városrész önkormányzata megtiltotta az utcai gyorsulást és dudálást, a szuperautók tulajdonosainak szórakozása ugyanis kiváltotta a helyi lakosok elégedetlenségét.

 

SME.SK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!